On pots comprar avui la gasolina més barata de la teva comarca?

Consulta en mapes i una taula interactives quines benzineres ofereixen cada dia preus més competitius a prop teu

Planificar la compra de benzina permet estalviar part del cost
Planificar la compra de benzina permet estalviar part del cost | Carlos Baglietto
09 de gener del 2023
Actualitzat el 17 de gener a les 18:30h


El preu de l'energia ha viscut recentment pics fins fa poc inimaginables. I entre totes les fonts batent rècords, hi havia la gasolina, afectada també per la guerra a Ucraïna, per bé que el seu cost ja venia batent rècords abans que s'iniciés l'atac rus. Durant mesos, els poders públics han aplicat mesures com la bonificació de 20 cèntims per litre que ja no estan vigents, atès que el cost s'ha tornat a moderar. Tot i això, aquella situació va obligar a buscar trucs per estalviar i omplir el dipòsit de forma més barata, una necessitat encara per a molts, per compensar que altres productes segueixen a nivells molt elevats. La consulta dels preus de cada estació de servei abans d'anar a carregar combustible, per tant, encara és un exercici de previsió que pot sortir molt a compte.

Els mapes inicials d'aquesta notícia hi pretenen ajudar, mostrant interactivament el preu de tots els tipus de combustibles disponibles a cadascuna de les benzineres del país. De forma senzilla, es pot observar amb un sol cop d'ull quines d'elles ofereixen preus per damunt de la mitjana comarcal i quines els tenen per sota, tant pel que fa a gasolina 95 com dièsel, els dos més usats. D'aquesta manera, es pot preveure sense massa esforç a quina estació propera aturar el vehicle per estalviar part de la factura. Apareixen les dades, en tot cas, sense computar eventuals descomptes que puguin oferir determinades estacions vinculades a ofertes de fidelització, com en el cas de Repsol, Cepsa o BP.

Fins i tot en alguns casos, gasolineres molt properes presenten preus molt diferents. Els mapes següents identifiquen concretament aquelles que estan a menys de 500 metres de distància i, malgrat això, el seu cost és diferent en 10 cèntims per litre, com a mínim. Pot semblar poc, però, per a un dipòsit normal de 50 litres, això pot equivaldre a estalviar cinc euros cada cop que s'omple. En tot cas, s'ha descartat comparar estacions que no aportin dades des de fa més de quatre dies, ja que aquestes podrien estar desfasades, i només es mostren aquelles amb preus actualitzats, per evitar sorpreses.
 

Aquesta informació es pot consultar també a la taula interactiva següent. Aquesta permet filtrar els preus per comarca i, en aquest cas, també per municipi, per si es disposa de diverses gasolineres properes, sobretot en el cas de les ciutats. De la mateixa, es pot consultar a quines es trobarà un preu més elevat de sense plom 95 o de dièsel, reordenant les columnes respectives, abans o després de filtrar els resultats.

Quines són les benzineres més barates de la teva comarca o municipi?
Com funciona?
1- Amb el cercador inferior, pots filtrar les gasolineres del municipi o comarca que triïs
2- Pots reordenar-les en funció del preu clicant a "Sense Plom 95" o "Dièsel", en funció del tipus que t'interessi
3- Passant el cursor per damunt del municipi n'apareix l'adreça i, per damunt de la marca, n'apareix l'horari d'obertura

Com en el cas del mapes inicials, però, és important verificar l'última data d'actualització de les dades en aquella estació, per evitar sorpreses desagradables en cas d'una eventual pujada recent i encara no notificada al registre central del Ministeri per a la Transició Ecològica, d'on s'extreu la informació. Tots els mapes com la taula, en tot cas, s'actualitzen diàriament amb les últimes dades disponibles.