Passkeys de WhatsApp: què són, per a què serveixen i com s'activen

L'aplicació de missatgeria mòbil fa el pas a la dècada del 2020 amb una mesura que persegueix "incrementar la seguretat"

Un usuari de Whatsapp
Un usuari de Whatsapp | Pexels
Nació
17 d'octubre de 2023, 22:05
Actualitzat: 18 d'octubre, 15:39h
WhatsApp ha fet un pas més per actualitzar l'aplicació i ha llançat oficialment una eina per iniciar sessió sense contrasenya a través de passkeys a la versió per a Android, de manera que els usuaris podran accedir als seus comptes a través de mètodes com el reconeixement facial o l'empremta dactilar. Una novetat que, segons defensen els desenvolupadors, permetrà incrementar la seguretat dels usuaris.
 

Què són les passkeys?

Les passkeyso claus d'accés són un mètode d'inici de sessió en què no cal utilitzar una contrasenya. En canvi, els usuaris han d'autenticar l'inici de sessió mitjançant algun mètode biomètric disponible al dispositiu. Igualment, també es pot utilitzarun codi o un patró de desbloqueig al telèfon intel·ligent.
 

Per a què serveix la passkey de WhatsApp?

En aquest marc, tal com es va poder saber aquest mes de setembre, la plataforma de missatgeria instantània ja va començar a provar l'inici de sessió amb el nou mètode a la versió beta per a Android. Ara, WhatsApp ha afegit oficialment la capacitat d'iniciar sessió de manera "fàcil i segura" a través de les claus d'accés, de manera que tots els usuaris que descarreguin la darrera versió podran començar a utilitzar el sistema. Així, els usuaris podran iniciar sessió de manera ràpida i segura sense emprar contrasenyes.
 

Com activar la passkey de WhatsApp: pas a pas

Tot plegat ho ha anunciat la xarxa social propietat de Meta en una publicació a X (antic Twitter), on ha compartit un vídeo explicatiu en què detalla que els usuaris podran utilitzar el seu rostre, la seva empremta dactilar o un PIN per iniciar la sessió al compte. De la mateixa manera, també ha especificat que es tracta d'una funció que pretén afegir més seguretat a l'aplicació per evitar el robatori de contrasenyes.