«Per detectar les aromes s'ha de tenir el nas fi i el paladar molt exigent»

Salvador Riera és un químic aromista amb més de 55 anys d'experiència en el sector de la perfumeria

Publicat el 17 de febrer de 2024 a les 18:19
A què fa olor el bosc? Salvador Riera és un químic aromista que porta tota la vida treballant en el sector de les perfumeries. Explica que per dedicar-se al seu ofici no tothom és vàlid, és una feina molt especialitzada que es pot entrenar però "som una mica xafarders i encuriosits amb predisposició per fer-ho". També és amant de la natura i ha dedicat part del seu temps lliure a descobrir les aromes i els sabors que hi ha al bosc. 

En aquesta entrevista Riera assegura que malgrat tenir certa predisposició, cal entrenar l'olfacte i el gust per poder fer la feina amb rigorositat. I com ho fa? Doncs una de les tècniques és anar provant i comparant productes molt similars. D'aquesta manera s'aconsegueix habilitat en determinar en què s'assemblen o en què divergeixen. 


Llegeix l'entrevista sencera a l'edició de Nació al Baix Montseny

[noticiadiari]39/19729[/noticiadiari]

[plantillatpi]