La dieta mediterrània, i la catalana especialment, destaquen per la riquesa en embotits. La definició estricta diu que es tracta de derivats carnis elaborats amb espècies i altres ingredients i que s'han introduït en una tripa, la pell blanca o transparent que els embolcalla. Però, de què està feta aquesta tripa i quan convé evitar-ne el consum?
Aquesta capa superficial està composta per budell del porc fermentat i curat, juntament amb fongs innocus per al nostre organisme i que impedeixen la proliferació d'altres de perjudicials. Si bé, no sempre és així. De fet, quan comprem un producte de menys qualitat, aquest pot tenir un recobriment de pell artificial.
[noticiadiari]2/265384[/noticiadiari]
Aquesta diferència és la que ens ha de fer pensar si treure o no la pell del fuet, per exemple. En cas que sigui natural, es pot menjar sense cap problema, ja que, de fet, és una de les parts del fuet tradicional. Però en el cas dels de gamma més baixa, que necessiten ser recoberts per una capa de plàstic o altre material més resistent per conservar el contingut, és recomanable pelar-lo.
[plantillavirals]
Què és la pell del fuet i altres embotits?
La qualitat del producte és la que ens ha de fer decidir si és millor pelar-lo o no abans de menjar-lo
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de febrer de 2024 a les 21:31
Et pot interessar
-
Societat
Catalunya registra el màxim històric de denúncies per violència de gènere el 2024
-
Societat
Un estudi constata una tendència a l’alça del teletreball híbrid mentre el 100% complet va a la baixa
-
Societat
Detenen la propietària d'una joieria de Barcelona que comprava i revenia objectes robats
-
Societat
Mor una dona després de precipitar-se per la finestra a l'Hospitalet de Llobregat: retenen el fill
-
Societat
Dues persones ferides i sis barraques cremades en l'incendi d'un assentament a Barcelona
-
Societat
Les millors imatges de la pluja d'estels a Catalunya
