Què és la pell del fuet i altres embotits?

La qualitat del producte és la que ens ha de fer decidir si és millor pelar-lo o no abans de menjar-lo

Fuets, llonganisses i botifarres en una fira a Olot
Fuets, llonganisses i botifarres en una fira a Olot | Martí Albesa
Nació
15 de febrer de 2024, 21:31
Actualitzat: 21:31h
La dieta mediterrània, i la catalana especialment, destaquen per la riquesa en embotits. La definició estricta diu que es tracta de derivats carnis elaborats amb espècies i altres ingredients i que s'han introduït en una tripa, la pell blanca o transparent que els embolcalla. Però, de què està feta aquesta tripa i quan convé evitar-ne el consum?

Aquesta capa superficial està composta per budell del porc fermentat i curat, juntament amb fongs innocus per al nostre organisme i que impedeixen la proliferació d'altres de perjudicials. Si bé, no sempre és així. De fet, quan comprem un producte de menys qualitat, aquest pot tenir un recobriment de pell artificial.

Aquesta diferència és la que ens ha de fer pensar si treure o no la pell del fuet, per exemple. En cas que sigui natural, es pot menjar sense cap problema, ja que, de fet, és una de les parts del fuet tradicional. Però en el cas dels de gamma més baixa, que necessiten ser recoberts per una capa de plàstic o altre material més resistent per conservar el contingut, és recomanable pelar-lo.