L'esperança de la població de la Franja de Gaza s'ha materialitzat i aquest dissabte al matí ja han entrat els primers dels centenars de combois d'ajuda humanitària a la zona. Ho estan fent pel pas fronterer amb Egipte, Rafah, gràcies a l'acord segellat entre els Estats Units, Israel i les autoritats egípcies aquest dimecres arran de la visita del president nord-americà, Joe Biden. Així, es posa punt final al setge que els homes del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, havien imposat sobre el poble palestí, que resistia la guerra amb una escassedat notable d'aigua, aliments i fàrmacs des de l'escalada del conflicte del passat 7 d'octubre.
No obstant això, el que encara no està clar és si les autoritats també permetran la sortida d'estrangers i ciutadans amb doble nacionalitat que esperen per sortir de Gaza des de la banda palestina, tot i que l'Ambaixada dels Estats Units a Jerusalem ha informat a primera hora els seus ciutadans de l'obertura de la frontera i que no sabia quant temps romandria oberta. De moment, gairebé mig miler de persones es concentren a l'enclavament, a l'espera de saber com es resol la seva situació.
Sobrevolant aquesta incògnita s'ha celebrat la cimera per la pau d'Egipte, on s'han trobat -entre d'altres- el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, i el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Des d'allà, tots dos han demanat un alto el foc humanitari entre Israel i Hamàs. El socialista, per la seva banda, ha anat un pas més enllà i en una declaració als mitjans de comunicació ha reivindicat la necessitat que hi hagi dos estats com a solució a la guerra.
Sánchez se suma a la crida de l'ONU i demana un alto el foc entre Israel i Hamàs
El dia en què els primers combois d'ajuda humanitària comencen a entrar a Gaza, el president espanyol, des de la cimera per la pau d'Egipte, apunta a la creació de dos estats com a possible solució a la guerra
21
d'octubre
de
2023
Actualitzat:
07
de març
de
2024,
14:56h
El més llegit