Segur que ho fas malament: així es menja realment el sushi

La Llotja de Mar de Barcelona escollirà aquesta mateixa setmana el millor xef d'aquest menjar típic de la cuina japonesa

Publicat el 17 de juny de 2024 a les 15:45
Actualitzat el 17 de juny de 2024 a les 15:49

Menjar és ben fàcil: ho fem des que som criatures. Però menjar bé no ho és, més tenint en compte que arran de la globalització, no només ingerim productes de casa i fets a casa, sinó que ara ho fem amb plats vinguts d'arreu del món. Un dels que més s'ha popularitzat els darrers anys és, sens dubte, el sushi

Tot i que molts i moltes de vosaltres ja ho sabreu, es tracta d'un menjar típic del Japó basat en arròs i que es condimenta amb salsa de soja. Va acompanyat d'altres ingredients, majoritàriament peix cru, però també verdures o mariscos. Normalment, es menja amb uns bastonets típics de la cuina asiàtica. Ara bé, hi ha un tipus de sushi, els niguiris, que es caracteritzen per ser petites porcions d'arròs compactades i modelades amb forma ovalada sobre les quals es col·loquen peixos o mariscos, que s'han d'agafar amb les mans.

Així ho ha explicat aquest mateix dilluns des de la Llotja de Mar de Barcelona, un equip del magazín Tot Es Mou del 3Cat, presentat per l'Helena García Melero. I és que d'aquest indret de la capital catalana sortirà el xef o la xef que millor sap fer sushi. Hi ha vuit candidats i candidates vinguts d'arreu de l'estat que competeixen entre ells.

La periodista Elisabet Cortiles, però, encara ha donat més detalls a l'audiència per desenvolupar-se amb el sushi com un autèntic nipó o nipona: la manera correcta de menjar-lo és mullant en la soja la part del peix, no la de l'arròs. En cas de fer-ho així, el resultat que obtindrem és que se'ns desfarà tota la peça. "Els niguiris s'han d'agafar amb les mans i no amb els bastonets, es mulla per la part del peix i es menja d'una sola peça", han sentenciat des de l'emissora pública.