L'estiu és una estació de l'any marcada per la gran quantitat de fruites i verdures de temporada que acumula. Una de les fruites per excel·lència és, juntament amb la síndria, el meló: fresquet i dolç, ideal per a dies de molta calor.
Jordi Bosch, majorista d'una empresa especialitzada en melons i síndries i membre del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, explica que, com en totes les fruites, quan comprem i consumim meló habitualment cometem errors que es poden evitar.
1. Comprar-lo quan no és temporada. Si bé és cert que als supermercats comencen a aprèixer melons als mesos d'abril i maig, no és fins al juliol i agost quan realment és bona època per menjar meló.
2. No comprar-lo de proximitat. La globalització ha fet que verdures i fruites cultivades a l'altra punta de món arribin a casa nostra en pocs dies. Això, però, no garanteix que quan ens arriben estiguin en les millors condicions. Catalunya no és productora de meló, però a l'estat espanyol se'n cultiven a Andalusia, Múrcia i Castella-La Manxa. Aquests, quan arriben a les botigues, estan en més bon estat.
3. No conèixer els diferents tipus. El més comú a Catalunya és el meló de pell de gripau: verd i allargat. Però no és l'única varietat que existeix: el cantalup, gris per fora i de pell taronja; el gàl·lia, gris-groc per fora i blanc-groc per dins, i el groc, allargat com el de pell de gripau però totalment groc per fora i amb carn molt blanca.
4. No saber-lo triar. Bosch destaca tres punts importants per escollir un bon meló: ha de tenir escriptures (línies de la pell), ha d'estar ben uniformat i sense defectes i ha de pesar. Els que es comercialitzen habituament són d'entre 2,5kg i 3,5kg, una mida bona.
5. Comprar-lo tallat. El majorista es mostra partidari a comprar la peça sencera i no tallada, tot i que moltes empreses els tallen per vendre'ls d'una forma més atractiva. Bosch demana anar en compte: si es talla, ha de conservar-se refrigerat.
6. Conservar-lo malament. Si el meló està sencer, sempre és millor guardar-lo fora de la nevera si es té un lloc fresc. Si no, es recomana treure'l de la nevera un parell d'hores abans de menjar-se'l per poder apreciar millor la dolçor.
[plantillavirals]
Sis errors habituals que cometem quan comprem meló
Quan és bona època per comprar-ne? Com l'hem de conservar? Tots són iguals?

- Meló de pell de gripau -
- Arxiu ND
ARA A PORTADA
-
-
Parlon i Trapero, al punt de mira per la resposta dels Mossos a la vaga per Palestina Lluís Girona Boffi
-
La UAB es regira contra l’agitador ultra Vito Quiles: «S’ha de confrontar la propaganda d’extrema dreta» Pau Espí
-
Qui és Vito Quiles, l'agitador d'extrema dreta «amic» de Rufián que busca brega a la UAB Marc Orts i Cussó | Víctor Rodrigo
-
Publicat el 05 de juny de 2022 a les 14:00
Et pot interessar
-
Societat Detenen tres persones per tràfic d'éssers humans i proxenetisme a Igualada
-
Societat Els CAP vacunaran de la grip i la covid sense cita prèvia els col·lectius vulnerables
-
Societat El Meteocat activa l'avís de pluja a 28 comarques
-
Societat Barcelona canvia d'imatge 15 anys després
-
Societat Un menor, ferit greu després de ser apunyalat per l'exparella de la mare a Barcelona
-
Societat Quin dia s'encendran els llums de Nadal a Barcelona?