És important que la nevera estigui seca abans d'introduir els aliments, i aquests han d'estar emmagatzemats en envasos de vidre. No és aconsellable reutilitzar envasos plàstics per a àpats ja cuinats. A més, cal controlar la temperatura i no interrompre la cadena de fred, fins i tot abans de sortir de casa. En aquest sentit, els aliments acabats de preparar o calents no haurien d'anar dins la nevera perquè la temperatura interior es veurà afectada, a no ser que hagin passat un mínim de dues hores i hagin assolit la temperatura ambient.
En el cas de dur a terme un pícnic a la platja, el millor és evitar els glaçons per mantenir les begudes fredes: millor utilitzar blocs compactats o bosses de gel especials per a neveres. D'aquesta manera, el gel no deixa anar aigua i no es provoca que els bacteris es reprodueixin. Si és possible, ajuda a mantenir els aliments freds el fet de dur dues neveres: una per al menjar i una altra per a les begudes. El menjar, quan surt de la refrigeració, cal consumir-lo de manera immediata i evitar que li doni el sol, a través d'un para-sol.
Una de les pors més habituals és l'aparició de bacteris entre el menjar. Cal tenir molta cura quan es tallen productes carnis, peix cru o fruites i verdures, ja que en fer servir el mateix estri es transmeten microorganismes patògens que poden provocar una indigestió. El més correcte és fer servir un ganivet per a fruites i verdures, un altre per a aliments crus i un altre per a aliments acabats; així s'evita la contaminació creuada. A més de l'ús de diferents ganivets, també és important el rentat constant de mans al moment de manipular els diferents tipus d'aliments.
Un altre dels errors freqüents a l'hora de preparar la nevera per anar a la platja és no envasar adequadament els aliments. Si duus menjar, el millor són els envasos hermètics, encara que t'incrementin el pes.
Tipus d'aliments
A no ser que tinguem poc temps, no és recomanable incloure ous, lactis i derivats per anar a la platja. Si vas al matí, no té sentit que deixis la truita, els batuts o un sandvitx untat amb maionesa a la nevera per dinar d'aquí a quatre hores. Això és un autèntic perill, així que en cas de dubte, no portis res a la platja. Evitaràs així riscos com la salmonel·losi.Les ostres, el ceviche, el sushi, el sashimi o el peix marinat són perillosos per portar a la platja ja que l'anisakis pot aparèixer.
Encara que el pollastre arrebossat és un dels plats més comuns en dies de platja, has de saber que conté una gran proporció d'aigua i greixos, que en condicions de calor excessiva, pot precipitar el desenvolupament de bacteris com la salmonel·la o la listèria.
En aquest sentit, els aliments més recomanats són la fruita, les sopes fredes, les amanides verdes, els sandvitxos amb pa integral, les empanades i els fruits secs. En tot cas, sempre cal afegir-hi aigua fresca per mantenir la hidratació.