Tots els beneficis de la pela de la síndria

L'escorça d'aquesta fruita d'estiu és una gran font de nutrients i té grans propietats per al cos

Publicat el 11 de juny de 2023 a les 20:55
Arriba l'estiu i, per descomptat, arriben les fruites d'estiu. Meló, fruita de pinyol i síndria. Coneguda pel seu alt contingut d'aigua, aquesta fruita és perfecta per hidratar-se els dies més calorosos perquè, a més, té poques calories i porta nutrients essencials per al nostre cos. Entre ells, la vitamina C i la A, que ajuden a enfortir el sistema immunitari i a cuidar la salut de la pell.

I encara més: la síndria també conté licopè, un antioxidant molt associat a la reducció del risc de malalties del cor, entre d'altres. A més, també és una font natural de citrul·lina, un aminoàcid que ajuda a millorar la circulació sanguínia i redueix la pressió arterial.

Ara bé, tot i que sempre ens hem menjat la polpa de la síndria i hem rebutjat la pela, cal tenir en compte que a l'escorça d'aquesta fruita és on realment es troba una gran quantitat de nutrients. Concretament, fibra, vitamina C, vitamina A i compostos antioxidants que poden ajudar en la digestió i el sistema immunitari.

Però com l'hem de fer servir? Menjar-la directament és una opció que pocs contemplem, però hi ha una gran diversitat de maneres de preparar-la perquè ens sigui més fàcil. En batuts, infusionada o en escabetx, per exemple, a més de preparar-la a trossets petits per complementar amanides o com a guarnició d'algun plat. 

[plantillavirals]