El truc imprescindible de les àvies perquè una truita de patates quedi perfecta

Aconseguir una bona cocció dels aliments requereix certs passos perquè perdi excessos que podrien perjudicar el resultat final

Fer una bona truita de patates requereix certs productes de qualitat i altres trucs
Fer una bona truita de patates requereix certs productes de qualitat i altres trucs | Europa Press
Redacció
09 de maig del 2024

Fer una bona truita de patates requereix producte de qualitat, gaudir de tècnica i aprendre't un parell de trucs perquè tothom es llepi els dits a l'hora de tastar-la. Encara que la lluita eterna entre si cal posar-hi ceba o no se seguirà combatent fins a la fi dels nostres temps, tothom té certes preferències a l'hora de fer aquest plat típic de la gastronomia espanyola.

A certes persones els agrada més feta, altres que sigui pràcticament líquida. Que la patata estigui tallada de manera més fina, més gruixuda o fins i tot amb elements exòtics que l'acompanyin. Però el que cal saber, sense cap mena de dubte, són les proporcions. Per cada tres patates, cal posar-hi sis ous. Que no surti escuma en batre els ous, no oblidar-te de la sal (ni passar-te!) i fer servir una tapa per fregir patates.

A partir d'aquí, cadascú té els seus trucs. Molts són d'origen professional, altres una tradició familiar o dèries personals. Però cal recordar les millors cuineres de cada casa: les àvies. Un dels trucs que cal tenir sempre al cap a l'hora de fer una truita de patates perquè et quedi perfecta és què has de fer amb les patates un cop les has tallat.

El truc definitiu per una bona truita de patates

Després de tallar-les (recorda, en trossos no gaire grans perquè si no pot deixar de ser sucosa) cal deixar-les en remull, en aigua. Gràcies a això, aconseguim que la patata deixi anar el seu excés del midó i els sucres que no ens interessen per res a l'hora de fer una truita. Per què? Perquè aquests elements provoquen que acabin fent-se massa per fora i no es fregeixin de manera uniforme.

En perdre el midó i l'excés de sucres, a més d'activar un enzim que permet que la pectina de la patata s'adhereixi millor, aconseguim que es cuinin molt més a poc a poc. Així la teva truita de patates sortirà perfecta. Les nostres àvies ja aplicaven ciència sense saber-ho. La saviesa de la tradició i de la bona cuina.