54 persones han resultat afectades finalment per salmonel·losi després de menjar truita de patates en un local de restauració de Barcelona, segons ha explicat l'Agència de Salut Pública de la capital catalana (ASPB) a El Periódico. El brot es va detectar per una truita que es va servir la nit del dissabte 20 de juliol. Dels 54 intoxicats, sis van requerir atenció hospitalària de més de 24 hores.
El Servei de Control Alimentari i Intervencions de l'ASPB va informar els responsables del local el mateix dia de la detecció del brot que no fessin servir els ous i que canviessin de marca. En paral·lel s'ha fet una inspecció al local i s'han recollit mostres que s'analitzaran al laboratori de l'ASPB.
Per la seva banda, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l'ASPB està fent la identificació i seguiment de casos i està informant sobre les mesures de control que cal tenir en compte per evitar la transmissió de la malaltia, entre altres accions.
L'ASPB indica que la salmonel·losi és una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la que acostuma a causar gastroenteritis. Els símptomes més freqüents de la salmonel·losi són dolor abdominal, febre, mal de cap, nàusees, i vòmits. Aquests símptomes solen ser lleus i apareixen entre 1 i 3 dies després de la infecció.
Acostumen a durar entre 4 i 7 dies i a desaparèixer sense cap tractament. De vegades, però, la diarrea pot ser greu i es requereix l'hospitalització del pacient. Les persones més vulnerables són els infants, les persones grans i aquelles que pateixen malalties cròniques.