Denuncien que el PSC «ocupa» els espais electorals dels altres partits

ICV, ERC, CiU i Rcat critiquen que els socialistes pengin banderoles a Vic abans que ho permeti la Junta Electoral. L'Ajuntament requerirà que siguin retirades.

Quico Sallés
10 de novembre del 2010
Banderoles del PSC, aquest migdia al passeig de la Generalitat.
Banderoles del PSC, aquest migdia al passeig de la Generalitat. | Adrià Costa
Banderoles del PSC a la Rambla Hospital de Vic. Foto: Adrià Costa

La campanya s'encén, just abans de començar-la. El motiu ha estat el PSC, que abans d'obtenir el permís de la Junta Electoral- qui té competències sobre la propaganda electoral- ja ha penjat les banderoles de la seva campanya als carrers de Vic i de Manlleu.

Un fet que ha despertat vehements queixes de la resta de partits, i més quan han ocupat llocs que estaven reservats a d'altres formacions polítiques. Dilluns, la carretera de Roda o el Passeig de la Generalitat de Vic així com la Via Ausetània de Manlleu i altres punts de Torelló van despertar amb un autèntic aparador de rètols electorals del PSC. Una sorpresa, donat que la Junta Electoral no ha dictat encara en quins punts es poden penjar els cartells.

Segons ha pogut saber Osona.com, aquest dimarts al vespre es va celebrar una reunió amb representants de CiU, ERC, ICV i Rcat per formalitzar la corresponent denúncia. A més, l'Ajuntament de Vic ha confirmat a aquesta casa que oficiarà un requeriment perquè aquestes pancartes siguin retirades fins que s'obri el termini legalment, un cop la Junta Electoral decideixi els llocs i les zones reservades per a cada partit.

-------------------
Nota de Premsa

CiU, ERC i ICV deploren la manca de respecte del PSC a les regles de la Junta Electoral a Osona


En qualsevol campanya electoral,els mecanismes que regulen l'acció pública dels partits està clarament definida i suposat compliment per totes les parts. La JEZ-Vic (Junta Electoral de Zona de Vic) és la reposable que la legalitat i la imparcialitat en el procés electoral i que aquest sigui ajustat a llei. En concret,en la col•locació de la publicitat electoral a les faroles (banderoles), també està regulada per aquest ens prèvia sol•licitud dels partits polítics a la JEZ.

La nostra comarca sempre ha estat un model d'entesa entre tots els partits en representació al Parlament. Enguany el PSC, no ha complert cap de les obligacions que per llei tots els partits haurien de complir, com sí ho hem fet els altres formacions polítiques, ja sigui demanant permís als ajuntaments corresponents i a la JEZ-Vic.
Sense cap permís previ de la JEZ-Vic, i sense cap comunicació prèvia als partits sotasignats, el PSC ha envaït unilateralment espais electorals que la JEZ havia determinat a CiU,ERC i ICV, trencant així el pacte de bona entesa portada fins ara.
Els partits sotasignants volem posar de manifest el nostre profund malestar amb el PSC en concret a la ciutat de Vic i per extensió a la comarca d'Osona per la forma en que el PSC encara aquesta campanya fent de la prepotència i la manca de respecte amb els altres partits el seu eslògan real de campanya a Osona.

CiU, ERC i ICV presentarem a la JEZ-Vic una resolució d'urgència per tal que és determini la retirada immediata de la propaganda electoral del PSC en les zones que no li son pròpies.

Actituds com les de no respectar les regles del joc, tal com ha fet el PSC a Osona, no fan res més que apartar més la ciutadania de la política i la democràcia.

Convergència i Unió
Josep Salom

Esquerra Republicana de Catalunya
Lluís Argemí

Iniciativa per Catalunya-Verds
Arnau Martí