Professors i alumnes continuen les protestes contra les retallades d'Ensenyament

Aquest dimecres s'han repetit les concentracions i cassolades a diversos centres de la comarca.

Redacció osona.com
09 de juny del 2011
Professors i alumnes s'han tornat a manifestar davant de l'IES Cirvianum de Torelló.
Professors i alumnes s'han tornat a manifestar davant de l'IES Cirvianum de Torelló. | IES Cirvianum
Professors i alumnes s'han tornat a manifestar davant de l'IES Cirvianum de Torelló. Foto: IES Cirvianum

Professors i alumnes de molts centres educatius de la comarca d’Osona, com a l'IES Cirvianum de Torelló, han tornat  a secundar les concentracions que es convoquen cada dimecres a tot Catalunya per tal d'exigir la retirada de les retallades previstes per la conselleria d’Ensenyament. La mesura, segons els mestres,  "afectarà greument la qualitat educativa de l'ensenyament del nostre país".

A l'institut Jaume Callís de Vic hi ha hagut una cassolada al hall del centre (perquè plovia) sota el lema “No hi ha majories silencioses. Només governs sords”. Personal i alumnes han manifestat un cop més la seva indignació per les retallades que afecten els serveis públics en general i  l’escola pública en particular. S’ha iniciat l’acte amb la lectura d'un text (el podeu llegir, a sota).                      

Més informació de la protesta




-------------
MANIFEST DE L'INSTITUT JAUME CALLÍS

NO HI HA MAJORIES “SILENCIOSES”. NOMÉS GOVERNS SORDS


Un fantasma recorre el país: la indignació. És a les places i els carrers. Als hospitals i les escoles. També a les sales d'estar dels afortunats que no han perdut la casa. Els mercats, eufemisme per a referir-se a persones i corporacions amb nom i cognoms, després de jugar la seva partida en el casino global han ordenat que el poble pagui la factura. Els governs, obedients, s'agenollen davant dels poderosos fent mofa de la sobirania popular i la democràcia i impulsen les retallades i el desmantellament dels serveis públics, que a casa nostra afecten especialment sanitat i educació. Les condicions laborals del professorat empitjoren i sens dubte la qualitat del servei se'n ressentirà, afectant de manera especial aquells més desafavorits.

El procés de privatització creixent no és nou, ja que forma part de les receptes emmetzinades d'organismes com el Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea o el Banc Central Europeu, que el poble no ha escollit. La crisi, un altre eufemisme per a referir-se al que tan sols és una estafa protagonitzada pel món de les finances, és una excusa immillorable per donar un fort impuls a aquest programa de privatització que vé de lluny.

El clam contra les retallades és intens, però governs que no contemplaven en el seu programa electoral aquestes mesures, i a qui la majoria no ha votat, es mostren forts amb els febles i febles amb els poderosos. Algun fins i tot s'ha sentit legitimat per la majoria “silenciosa”, concepte ranci molt utilitzat a l'època de la dictadura.

Senyors Mas, Zapatero y Rajoy (pel que pugui venir): no hi ha majories silencioses. Només governs sords.

A l'institut Jaume Callís de Vic hi ha hagut una cassolada. Foto: IES Jaume Callís
Arxivat a