David Fernàndez: «La gent no ha dimitit en el combat contra la corrupció»

L’exdiputat participa en un acte a Sabadell per commemorar el Dia Internacional contra la Corrupció | Denuncia la impunitat amb què els polítics afronten els casos que els esquitxen

El Col·legi d'Advocats de Sabadell ha acollit la taula de debat
El Col·legi d'Advocats de Sabadell ha acollit la taula de debat | Albert Segura
Albert Segura
10 de desembre del 2015
L’exdiputat de la CUP, David Fernández, té molt clar que sense pressió popular no s’haurien assolit el que considera grans passos per denunciar la corrupció política al nostre país. Fernández va participar ahir en un debat al Col·legi d'Advocats de Sabadell que organitzava la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SLC) per commemorar el tercer any de l’esclat del cas Mercuri, coincidint amb el Dia Internacional contra la Corrupció.
 
“El major antídt ha estat la gent que no ha dimitit en el combat contra la corrupció”, assegura Fernández després de repassar les dinàmiques que assegura que s’han instal·lat a casa nostra, i que passen pel finançament il·legal dels partits, el frau fiscal o la concertació público-privada, entre d’altres. En aquest sentit, considera que si no fos per la pressió que s’ha exercit des de baix no s’haguessin destapats una sèrie de situacions que han esquitxat els principals partits polítics del país, i que han hagut de passar comptes amb la justícia.
 
“El mateix Síndic de Greuges ho va dir, una Justícia lenta no és Justícia, és preocupant la falta de mitjans”, assegura en referència a casos com el Mercuri, on després de tres anys només n’ha transcendit una sola sentència. “Hi ha un circuit perfectament dissenyat que duu a la impunitat dels corruptes, com no investigar, investigar deficitàriament, dilatar els processos judicials, o pactar amb la Fiscalia i sortir amb la mínima”, afegeix.
 
En aquest sentit apunta als indults que assegura que Mariano Rajoy ha concedit amb dos càrrecs d’Unió amb sentències en ferm en les ramificacions del cas Pallerols. “El capitalisme ha après de la màfia el que la màfia creia que havia après del capitalisme”, assegura, fet que considera “un assalt al bé comú”. És gràcies als moviments ciutadans que s’ha pogut avançar en casos com el Palau, Caixa Catalunya o Mercuri, segons Fernández.
 
Per aquest motiu, Fernández es mostra agraït amb la plataforma SLC, que recorda que “va començar molt sola, però el temps, com a factor de justícia, posa cadascú al seu lloc”.