Estat dels embassaments a Catalunya en temps real

Consulta aquí l'evolució del conjunt dels pantans de les conques internes de Catalunya

L'embassament de la Baells, en una imatge d'arxiu
L'embassament de la Baells, en una imatge d'arxiu | Emili Vilamala
10 de març de 2025, 15:45
Actualitzat: 15:46h

Els embassaments de les conques internes són una de les principals fonts d'abastament d'aigua de la regió metropolitana de Barcelona, les comarques gironines i part de les tarragonines.

En aquest sentit, el nivell de reserves dels pantans dels rius Ter -Sau i Susqueda-, Llobregat -la Baells-, Cardener -Sant Ponç i la Llosa del Cavall- i la Muga -Darnius-Boadella-, entre altres, entre altres, constitueix un dels indicadors més clars de la sequera al nostre país i en determina les possibles restriccions.

Les reserves d'aigua de Catalunya

Els embassaments de les conques internes de Catalunya tenen unes reserves màximes de quasi 700 hm3 -concretament, 694-. Destaquen els pantans de Susqueda (233 hm), Sau (165 hm) i la Baells (109).

El gràfic i les dades només fan referència als embassaments de les conques internes de Catalunya, competència de l'Agència Catalana de l'Aigua. Per consultar els de les conques catalanes de l'Ebre cal recórrer a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, organisme de l'Estat.

L'evolució de les reserves al llarg de la sequera

L'actual sequera es va iniciar la tardor de 2020. Des d'aleshores fins al març de 2024, les reserves van baixar de manera quasi sostinguda. A continuació, un gràfic sense actualització automàtica que mostra les reserves del sistema Ter-Llobregat (no inclou la Muga, el Foix ni el sistema Siurana-Riudecanyes), embassaments que serveixen per l'abastament del conjunt de la regió metropolitana de Barcelona, l'àrea urbana de Girona, la Costa Brava sud i part de la Catalunya Central.