Estat dels embassaments a Catalunya en temps real

Consulta aquí l'evolució del conjunt dels pantans de les conques internes de Catalunya

L'embassament de la Baells
L'embassament de la Baells | Emili Vilamala
08 d'agost del 2023
Actualitzat el 22 d'abril del 2024 a les 12:33h

Els embassaments de les conques internes són una de les principals fonts d'abastament d'aigua de la regió metropolitana de Barcelona, les comarques gironines i part de les tarragonines.

En aquest sentit, el nivell de reserves dels pantans dels rius Ter -Sau i Susqueda-, Llobregat -la Baells-, Cardener -Sant Ponç i la Llosa del Cavall- i la Muga -Darnius-Boadella-, entre altres, entre altres, constitueix un dels indicadors més clars de la sequera al nostre país i en determina les possibles restriccions.

Les reserves d'aigua de Catalunya

Els embassaments de les conques internes de Catalunya tenen unes reserves màximes de quasi 700 hm3 -concretament, 694-. Destaquen els pantans de Susqueda (233 hm), Sau (165 hm) i la Baells (109).

Aquesta tardor, la suma de tots els pantans suposa unes reserves d'uns 130 hm3. Per comparar-ho: la ciutat de Barcelona gasta cada any 90 hm3, malgrat que compensa la manca de pluja amb dessalinització i regeneració.

El gràfic i les dades només fan referència als embassaments de les conques internes de Catalunya, competència de l'Agència Catalana de l'Aigua. Per consultar els de les conques catalanes de l'Ebre cal recórrer a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, organisme de l'Estat.