Santa Perpètua cedirà cotxes elèctrics a particulars i empreses

La iniciativa té com objectiu sensibilitzar la població sobre els avantatges que suposa aquest tipus de vehicles | Es vol fomentar el seu ús pel que fa a estalvi econòmic i energètic

Un usuari recarregant el seu cotxe elèctric
Un usuari recarregant el seu cotxe elèctric | Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:58h
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda cedirà a particulars i empreses vehicles elèctrics amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els beneficis que comporta el seu ús. La iniciativa s’emmarca en la 5.000 km electric experiences, una prova pilot a l’Estat espanyol amb la qual el consistori cedirà gratuïtament una àmplia gamma de vehicles elèctrics, des de cotxes fins a furgonetes, passant per motos, bicicletes i vehicles industrials.
 
La cessió es farà a particulars i empreses vinculats a la Riera de Caldes per sumar 5.000 quilòmetres recorreguts entre tots. En només una setmana el consistori ja ha rebut un centenar de sol·licituds d’usuaris que treballen o viuen a la zona, per participar-hi. L’objectiu d’aquest programa pioner és sensibilitzar la població sobre els avantatges que suposa aquest tipus de vehicles com són l’estalvi econòmic, la comoditat, la reducció de contaminació acústica i la disminució d’emissions de gasos contaminants.
 
L’Ajuntament ja ha contactat amb empreses fabricants com Torrot, E-bike, Comarth, Moto Scutum i Iveco, i concessionaris  com Renault de J. Torrents Pocull a Caldes de Montbuí i Nissan del concessionari Santi Enrique de Barberà del Vallès perquè cedeixin, temporalment, els seus vehicles elèctrics als participants. Els usuaris podran utilitzar durant uns dies en els seus trajectes o en les seves tasques habituals aquests vehicles, que seran monitoritzats amb una sèrie de dades sobre el seu comportament com el temps de recàrrega, el consum elèctric, el recorregut, etc.
 
La iniciativa compta amb el suport del SOC de la Generalitat, en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2015.