L'Entesa reclama als Mossos que retornin l'aparcament del Complex Central

Asseguren que el conveni de cessió de l'espai va acabar l'any 2008

Aparcament dels Mossos d'Esquadra del Complex Central dels Mossos a Sabadell
Aparcament dels Mossos d'Esquadra del Complex Central dels Mossos a Sabadell | EpS
Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:12h
L’Entesa per Sabadell vol que els Mossos d'Esquadra retornin a Sabadell l'espai que utilitzen com aparcament secundari del Complex Central del cos, situat a cavall de Sabadell i Terrassa i que ocupa terrenys sabadellencs. Segons la formació, es tracta d'una ocupació d'un conveni que data de juliol de 2005, amb caràcter temporal, i que va acabar sense pròrroga l'any 2008.

El juliol de 2005 l’Ajuntament de Sabadell va cedir temporalment a la Generalitat l’espai lliure, de propietat municipal, de la carretera de Serra Pedralba, per ubicar-hi un aparcament provisional del personal mentre duraven les obres del Complex Central de la Policia de la Generalitat. La cessió amb caràcter privatiu, gratuït i a precari, s’establí mitjançant conveni per un termini màxim de tres anys, moment en què calia ser retornat a la ciutat.

Aquest termini màxim va acabar fa 8 anys, concretament el 25 de juliol de 2008, i des d’aleshores, segons la força, no s’ha acordat cap altre conveni ni concessió i, en conseqüència, l’ocupació d’aquest espai per part dels Mossos d’Esquadra esdevé del tot irregular. A més l’aparcament es troba fora d’ordenació urbanística a l’estar en un espai qualificat de Reserva d’equipament general o local, que en cap cas pot acollir un aparcament.

"La Generalitat no tan sols ha incomplert el conveni amb l’Ajuntament de Sabadell sinó que tampoc no ha elaborat ni aplicat el preceptiu Pla de Mobilitat Obligada per treball, que ha de resoldre els mitjans de transport necessaris pels empleats del centre de treball, al tractar-se d’un centre que ocupa més de 500 persones", assenyala la formació en un comunicat.

Per aquest motiu, l’Entesa per Sabadell demana al govern municipal (del qual en forma part, de fet, a través de la Crida per Sabadell) que insti a desocupar l’aparcament i obligui a la Generalitat a reposar el terreny a les condicions d’abans de la cessió i retornar-lo a la ciutat.