L'Ajuntament insta Aigües Sabadell a renovar la xarxa de canonades

Ho fa coincidint amb diversos trencaments de canonades registrats en les darreres setmanes | Actualment s’està canviant un col·lector a l’avinguda Rafael Casanova

Bombers i tècnics de Cassa actuant en el trencament d'una canonada a Sabadell.
Bombers i tècnics de Cassa actuant en el trencament d'una canonada a Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
21 de juliol del 2016
L’Ajuntament de Sabadell insta la companyia Aigües Sabadell que millori la xarxa de canonades a la ciutat per evitar problemes als veïns. El govern municipal destaca que hi ha molts trams vells, que per tant poden provocar problemes en el subministrament, amb casos com el d’aquest passat cap de setmana, en què una anomalia va obligar a desallotjar una casa al centre de la ciutat.
 
En un comunicat, l’executiu local destaca la necessitat d’actuar sobre una xarxa que en alguns trams compta amb una llarga amortització. “Esperem que Aigües Sabadell acabi de posar en marxa el pla de manteniment preventiu global que inclogui la renovació d’una gran quantitat de canonades que ja comencen a ser antigues i que causen incidències”, destaca el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero.
 
A banda del cas de la canonada rebentada aquest passat cap de setmana al centre, hi ha un altre cas a Can Puiggener, concretament al carrer Gibraltar. L’Ajuntament ha hagut d’iniciar unes obres a la via per arranjar una fuita d’aigua d’un col·lector, unes obres que s’allargaran tres setmanes i que compten amb un pressupost de 65.000 euros.

La companyia, pel seu cantó, està treballant en les obres de substitució d'un col·lector situat a l'avinguda Rafael Casanova, una important canonada que creua la ciutat i que Aigües Sabadell ha optat per substituir aprofitant l'estiu. Les obres, però, tal i com us va avançar NacióSabadell, provoquen en hora punta grans embussos, donat que dels quatre carrils disponibles (dos per sentit) se'n passa a disposar de dos, fet que provoca un efecte coll d'ampolla. L'obra té un pressupost de 559.675 euros.