El Passeig acull l'exposició «Dones: la força del canvi a l'Índia»

Es tracta d'una mostra fotogràfica que convida a reflexionar sobre el paper de les dones en una societat patriarcal

Detall de la mostra
Detall de la mostra | Albert Segura
Redacció
29 de setembre del 2016
El Passeig de la plaça Major acull des d'aquest dijous i fins el proper 2 d'octubre la mostra Dones: la força del canvi a l'Índia, un reportatge fotogràfic que te com a objectiu mostrar l'Índia rural a través de les dones, la seva saviesa, el seu estatut i la seva experiència activa. Tot plegat de la mà de la Fundació Vicente Ferrer que porta 45 anys en aquest país. Es tracta d'una proposta itinerant que recorrerà diferents ciutats de Catalunya. 

Hemavathi, Yellamma, Kanthamma, Nagamma, Vani, Durgamma i Likita són els noms de les protagonistes d'aquesta mostra que és un recull d'imatges que revelen el context social on viuen les dones índies i la discriminació a la qual estan sotmeses, sovint des d'abans de nàixer. Els avortaments selectius, els matrimonis infantils, la desnutrició o la violència de gènere són alguns dels obstacles a què han de fer front. 
 

L'exposició repassa tradicions. Foto: Albert Segura


La proposta té com a objectiu mostrar l'Índia rural a través de l'òptica de les dones com a protagonistes del seu propi desenvolupament. L'exposició compta amb elements interactius, infografies, explicacions sobre la realitat d'Andhra Pradesh i Telangana, a els indrets on l'organització Vicente Ferrer desenvolupa el su projecte. 

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el director general de la Fundació Vicente Ferrer, Jordi Folgado. A més, s'ha dut a terme una breu actuació de dansa de Bollywood.
 

Primers visitants a la mostra. Foto: Albert Segura

 

Juli Fernàndez ha visitat la mostra. Foto: Albert Segura