Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Consell Comarcal del Bages impulsa la campanya Les dones som grans professionals, el talent no té gènere, les professions tampoc que posa el focus en el talent de les dones i en la necessitat de reconèixer, valorar i eliminar la bretxa salarial entre homes i dones en totes les professions, especialment aquelles tradicionalment feminitzades. La campanya també vol denunciar que les professions que desenvolupen les dones estan menys valorades a nivell social i econòmic.
La Consellera d'Educació, Dones i Polítiques d'Igualtat, Àdria Mazcuñan, assegura que "tot i que en molts àmbits s'han aconseguit avenços en pro de la igualtat, la realitat ens mostra que continuen existint desigualtats, també en l'àmbit laboral i professional. I des del Consell volem seguir treballant per reivindicar la importància, el valor i el prestigi que dels sectors laborals més feminitzats".
En aquest sentit, les dades mostren que encara hi ha diferències i desigualtat. Tot i que, de mitjana, les dones tenen un nivell educatiu més alt que els homes, es mantenen diferències significatives en la tria dels estudis i les posteriors sortides laborals. Per exemple, a Catalunya, només el 26% de les matriculacions en enginyeria i arquitectura corresponen a dones. L'ocupació femenina es concentra majoritàriament en sectors com la sanitat, els serveis socials i l'educació (on més del 70% de les persones ocupades són dones), mentre que la presència masculina predomina en la construcció, l'agricultura i la indústria.
A Catalunya, les dones cobren un 20,6% menys que els homes de mitjana, arribant al 29,56% en sectors com les activitats administratives i els serveis auxiliars. La bretxa salarial es tradueix en pensions més baixes: les dones jubilades cobren de mitjana un 31,25% menys que els homes. Segons les dades del gener al Bages, la taxa d'atur femení és del 10,2%, enfront del 7,2% en els homes.
La campanya del Consell Comarcal del Bages fa una crida a "donar més valor a les feines de cura i atenció a les persones, àmbits i activitats que són imprescindibles per la nostra societat" i per això reivindiquen "trencar el sostre de vidre especialment present en l'àmbit laboral així com donar el valor que s'atorga a les professions, especialment les feminitzades, com per exemple l'educació, la família, les cures o el món sanitari. Cap professió ens ha de limitar".
Finalment el Consell convida a participar en els actes organitzats als municipis del Bages amb motiu del 8 de març i a sumar-se a la reivindicació per una igualtat "real i efectiva".