
A continuació, Les Cuineres del Bages explicaren el segon plat: “El piano del Bages”, un costellam desossat de porc Ral, farcit entre d’altres de fruits secs, ceba, bolets i fruita.
Simultàniament a les explicacions de cada plat, l’enòleg solsonec Sigfrid Torelló Roca anava fent els maridatges corresponents. Es van poder tastar tres vins del celler Pardas (D.O. Penedès). Un rosat 100% sumoll per l’aperitiu, un blanc pels entrants i un negre pel tall, així com el cava bagenc brut nature de les Cuineres del Bages pels postres.
Fruits Taribó de Solsona va ser l’encarregat de la selecció i subministrament de les fruites i verdures de la jornada.
Finalitzat el dinar es va fer entrega a tots els comensals d’un dossier amb les receptes, els maridatges i fitxes dels vins utilitzats, així com més informació de Cal Joan del Batlle i de Les Cuineres del Bages.
La bona climatologia i el magnífic entorn on es van celebrar, van lluir encara més la jornada, quedant ganes de tornar a repetir esdeveniments com aquest.