Malgrat un cap de setmana de temps insegur la Fira del Bolet compleix amb nota

El Consell Comarcal, organitzador del certamen, valora positivament el desenvolupament de les diverses activitats de la Fira

Publicat el 26 d’octubre de 2016 a les 06:45

Tot i que el dissabte al matí es va despertar plujós, de mica en mica, els carrers es van anar omplint de gent. Algun paradista reconeixia que el matí havia estat fluix. La tarda, ja més destapada, va convidar a sortir al carrer, passejar per davant dels venedors del mercat del bolet i productes artesanals de la comarca instal·lats al nucli antic. A les cinc de la tarda es va  inaugurar l’exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès en col·laboració amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament. També cal destacar el Taller de bolets amb llana organitzat per Mans i Mànigues i el recuperat Taller de conserva de bolets a càrrec d’Oriol Pallarès, el qual va omplir la Sala Gris.
12es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès
Un dels actes que va omplir la tarda del dissabte va ser la presentació de les 12es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès, organitzat pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès a la plaça Major i amb la col·laboració del Celler Xavier Clua, Cava Vilarnau i Aigua Font Vella; el tiquet incloïa una copa de vi i dos tastets. El tastet va congregar força gent a la plaça i va culminar un dissabte que s’havia llevat força gris.
Diumenge amb temps assolellat i activitats per a nens
El mercat del bolet i de productes artesans del diumenge va notar una major afluència de gent gràcies a un temps més estable que convidava a passejar pels carrers. Així doncs, va tenir lloc la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, tallers de bolets per a nens i nenes a càrrec del Grup de Natura del Solsonès i Societat Catalana de Micologia, i el lliurament de premis dels concursos de la Fira a la plaça Major, on es va obsequiar amb un lot de la UBIC els guanyadors del concurs de dibuixos, així com el bolet més gran. Per tancar el diumenge, de dotze a dues del migdia, es va poder degustar la tapa de la fira, tastet organitzat per La Gatera.

Dijous i divendres fan el ple
Les activitats prèvies al cap de setmana van fer el ple. Tant el Taller de cuina amb bolets a càrrec de Joan Font i David Picazo de Can Puig, organitzat el dijous a la tarda per part del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, com el sopar degustació La cuina de tardor del divendres a càrrec del Forn de Su i del Restaurant el Solsonès van omplir les places i van tenir una gran acollida i excel·lent valoració entre els assistents.
Per part del Consell Comarcal del Solsonès i Patronat de Turisme del Solsonès, Josep Caelles ha apuntat que “el fet que la Fira hagi plantat cara a les adversitats meteorològiques demostra que es tracta d’un esdeveniment plenament consolidat que té per davant un gran recorregut”.