
Dues-centes persones van poder gaudir aquest passat dissabte de l’últim espectacle programat dins el Cicle TR3SORS que el Consell Comarcal del Solsonès ha preparat per aquest estiu. La cloenda del cicle la va signar el cantautor solsoní Roger Mas. Les entrades exhaurides des d’un mes enrere eren un clar indicatiu que la combinació de Roger Mas amb l’entorn de l’església romànica de Sant Pere de Graudescales representava un concert d’aquells que un no es pot deixar perdre.
Sant Pere de Graudescales és una joia romànica preservada al peu de l’imponent i escarpada muntanya de Busa (municipi de Navès). La bellesa d’aquest patrimoni arquitectònic i de l’entorn natural van casar de meravella amb la proposta d’un Roger Mas molt vinculat -des dels inicis de la seva carrera musical- amb les muntanyes de Busa. La mística del context van fer aflorar el Roger Mas més autèntic i primigeni, que oferí un repertori adaptat al lloc i a les limitacions d’entomar en solitari la faceta musical. No obstant, el cantautor de Solsona va voler retornar a les seves arrels per presentar aquelles peces més genuïnes que es mariden a la perfecció amb les parets de Sant Pere de Graudescales.
Després d’un concert excel·lent, el públic va gaudir el tercer plaer de la nit al tenir l’oportunitat de degustar un tastet dels autòctons pèsols negres de Sant Lleí acompanyats d’una copa de cava. En resum, una vetllada d’aquelles que queden gravades a la memòria dels assistents i a les velles parets del temple dedicat a Sant Pere que guarden el pas del temps.
El Consell Comarcal valora molt positivament l’experiència i ja pensa en una segona edició
El president del Consell Comarcal, Joan Solà, va fer un balanç “molt positiu” del decurs d’aquesta primera edició. Solà assenyalà que “el nivell d’assistència a totes les cites ha estat força regular” , i a més, “s’ha pogut fidelitzar públic ja que algunes persones han assistit als quatre espectacles”.
Després de la bona rebuda que el públic ha donat a aquesta proposta que combina el patrimoni, la cultura i la gastronomia, el seu coordinador Pere Obiols ha avançat que “ja estem pensant en nous tresors per descobrir per una futura edició a l’estiu que ve”.

