
Situats al voltant d'una alzina tofonera, contemplant els gossos com fan la feina Foto: Kanavita
El passat dissabte 25 de febrer es va celebrar la Segona jornada gastronòmica de tòfona negra de Canalda. Segons informa el diari Kanavita, l’acte va constar de dues parts: collida de tòfones i dinar amb tastet de plats amb tòfona de Canalda.

El Josep extreu una tòfona Foto: Kanavita
A un quilòmetre del nucli de Canalda, els assistents van poder visitar una plantació recent d’alzines tofoneres al costat d’algunes de centenàries. El Josep Pérez, propietari de la plantació i entusiasta del conreu i la recol·lecta d’aquest fong va donar detalls de les seves característiques i propietats. Es va poder veure com els gossos localitzaven les tòfones i com es cullen. També quines accions es poden fer per millorar-ne la producció.
Al dinar es va degustar platets enriquits amb tòfona d’hivern: torradetes amb mel tofonada, maionesa de tòfona, paté i truita d’ous tofonats. Plats senzills on la tòfona n’era la protagonista indiscutible.

Degustant plats amb tòfona negra de Canalda Foto: Kanavita
Les males condicions meteorològiques de l’any passat han fet que hi hagués una migrada collita de tòfones per això es va haver de restringir el nombre de participants. S'espera que en properes edicions hi hagin tòfones suficients per fer una jornada oberta a tothom.