Aquest dilluns, 24 de gener, s'ha celebrat la 3a edició del lliurament dels premis Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts a les millors pastisseries de Catalunya. La llista està confeccionada per un jurat independent creat i coordinat pel prestigiós i internacionalment reconegut pastisser Marc Balaguer. Aquest coordinador s’ ha encarregat de seleccionar el jurat, que estava format per:
Professorat de pastisseria
Periodistes de gastronomia
Pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici en restaurants, acadèmies…
L’equip coordinador del jurat ha fet tasques d’assessorament i ha establert els criteris de valoració de les pastisseries. La llista de les millors pastisseries de Catalunya s'ha donat a conèixer a la gala d'aquest dilluns dia 24 de gener, a la carpa de Pastisseria de la Plaça de la Vila. En aquesta gala s'han donat els reconeixements a les 50 millors pastisseries del territori, i s’han atorgat 4 categories especials:
Pastisseria més innovadora
Pastisseria amb més història
Producte singular
La millor pastisseria de cadascuna de les 7 zones en què s’ ha dividit el territori elaborat per al llistat.
La llista es podrà consultar a l’ APP oficial de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, a través de la qual es podran localitzar les millors pastisseries de Catalunya. Una app amb informació detallada de cada establiment: la seva història, els productes singulars que ofereix i altres informacions d’interès.
[h3]Reconeixement a la Pastisseria Can Massana de Solsona[/h3]
L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va impulsar fa cinc anys una Mostra Internacional de Pastisseria, i van fer un pas més i van crear els premis Fava de Cacau, que en aquesta tercer edició ha reconegut la bona feina de 50 pastisseries. Totes mereixen una visita, però en destaquem la solsonina Can Massana, que ja és tota una institució representativa de Solsona, i que pràcticament ens ha donat a conèixer la ciutat, per exemple, amb la deliciosa coca de croissant.
Professorat de pastisseria
Periodistes de gastronomia
Pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici en restaurants, acadèmies…
L’equip coordinador del jurat ha fet tasques d’assessorament i ha establert els criteris de valoració de les pastisseries. La llista de les millors pastisseries de Catalunya s'ha donat a conèixer a la gala d'aquest dilluns dia 24 de gener, a la carpa de Pastisseria de la Plaça de la Vila. En aquesta gala s'han donat els reconeixements a les 50 millors pastisseries del territori, i s’han atorgat 4 categories especials:
Pastisseria més innovadora
Pastisseria amb més història
Producte singular
La millor pastisseria de cadascuna de les 7 zones en què s’ ha dividit el territori elaborat per al llistat.
La llista es podrà consultar a l’ APP oficial de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, a través de la qual es podran localitzar les millors pastisseries de Catalunya. Una app amb informació detallada de cada establiment: la seva història, els productes singulars que ofereix i altres informacions d’interès.
[h3]Reconeixement a la Pastisseria Can Massana de Solsona[/h3]
L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va impulsar fa cinc anys una Mostra Internacional de Pastisseria, i van fer un pas més i van crear els premis Fava de Cacau, que en aquesta tercer edició ha reconegut la bona feina de 50 pastisseries. Totes mereixen una visita, però en destaquem la solsonina Can Massana, que ja és tota una institució representativa de Solsona, i que pràcticament ens ha donat a conèixer la ciutat, per exemple, amb la deliciosa coca de croissant.

Al capdavant de la pastisseria solsonina trobem al Jaume Massana i Serra, que va agafar les regnes de la pastisseria l'any 2005, i en un reportatge anterior publicat a NacióSolsona explicava el secret per mantenir la botiga malgrat les crisis i els canvis de la societat: seguir fent les coses que tenen èxit i els productes que agraden.
[noticia]7994[/noticia]
[noticia]7994[/noticia]