Setmana dels productes i la cuina ecològica al Kinoko i al Càmping del Solsonès

Publicat el 21 de maig de 2014 a les 16:13
Coincidint amb la Setmana del  Medi ambient, es celebrarà a Catalunya la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, una iniciativa del sector ecològic català per promocionar la producció i alimentació ecològiques al nostre país (http://pae.gencat.cat/ca/dar_setmanabio_2014). 
 
Iniciatives innovadores dels nostres productors comarcals maridaran amb menús oferts per restauradors que fa temps que treballen aquest tipus de productes. La carn ecològica de Monegal (Olius) amb la seva saborosa vedella i també el nou projecte Cirera de Munt (Lladurs) que després de cultivar varietats vegetals japoneses durant els últims anys, han donat un pas endavant posant els seus productes  a l'abast de tot tipus de restaurants i amants de la cuina nipona arreu del nostre país. Varietats nipones de carbassa, cogombre, tirabec, mongeta tendra, edamame (tavella de soja) o shiso; i varietats autòctones d'enciam, tomàquet, carbassó o fava, son alguns dels productes que cultiven.
 
Tot plegat ho podreu tastar en uns menús especials que realitzaran els restaurants Kinoko i Restaurant Càmping El Solsonès durant els caps de setmana del 30 de maig a l’1 de juny i del 6 al 8 de juny. Productes ecològics i de proximitat cuinats per restauradors de casa.
 
La iniciativa casa perfectament amb les activitats de la setmana del medi ambient del Grup de Natura del Solsonès, que també aposten per una alimentació de proximitat i ecològica http://www.lacetans.org/gns/
 
Per iniciar la setmana, està programat un interessant maridatge d’aquests productes amb els vins de l’Eudald Massana del Penedès, vins de qualitat amb una tradició de conreu ecològic i sostenible pioners en aquella comarca. El Maridatge tindrà lloc al Càmping El Solsonès el divendres 30 de maig a partir de les 22.00h. (Places limitades: 973482861).