L'imperi dels sentits i El dia de la bèstia a la programació a la fresca de laFilmo, aquest mes de setembre

En el marc del Cicle «Operacions Encobertes» també s'ha programat Missing i Wag the dog

L'imperi dels sentits, aquest divendres a Sant Celoni
L'imperi dels sentits, aquest divendres a Sant Celoni | LaFilmo
Redacció
09 de setembre de 2022, 09:44
Aquest mes de setembre laFilmo, l'Associació cultural cinèfila del Baix Montseny, ha programat noves sessions. Per una banda, aquest divendres 9 de setembre, a la Torre de la Força de Sant Celoni a les 22h,, es passarà Ai No Korida / L'imperi dels Sentits (1976) de Nagisa Oshima.

tal com s'informa des de laFilmo, "Més que 'dos rombes', tota una transgressió en la història del cinema, ja que va ser la primera pel·lícula que, sense pertànyer al gènere pornogràfic, va mostrar escenes sexualment explícites així com pràctiques sexuals arriscades i fetitxistes". El fim està basat en una història real que va succeir a la ciutat de Tòquio durant el 1936, tracta una història d'amor i passió portada a l'extrem on se centra en l'estètica de les relacions sexuals explícites, la intimitat i les relacions de poder entre els protagonistes, aportant molta informació sobre el paper de la dona dins de la societat i cultura japonesa. "Quaranta-sis anys després de la seva estrena, aquest film encara està censurat al Japó", recorden els membre de l'Associació cultural cinèfila. 

L'entrada a la Torre de la Força és lliure, però es recorda que només per adults ja que la pel·lícula conté escenes de sexe explícit.
 
I per altra banda, el 16 de setembre laFilmo experimentarà als barris, concretament al Parc de les Illes Belles també a les 22h i entrada lliure, amb la projecció El dia de la bèstia (1995) d'Àlex de la Iglesia.

Un sacerdot (Àlex Angulo) creu haver desxifrat el missatge secret de l'Apocalipsi segons Sant Joan: l'Anticrist naixerà el 25 de desembre del 1995 a Madrid. El capellà s'alia amb un jove aficionat al death-metal (Santiago Segura) i amb un xarlatà televisiu per impedir el naixement del fill de Satanàs.

En una de les seves habituals col·laboracions, Àlex de la Iglesia i el guionista Jorge Guerricaechevarría, van escriure a quatre mans aquest film que bascula entre la comèdia i el thriller, amb crítiques excel·lents, 6 premis Goya i convertint-se en una de les pelis més vistes del cinema espanyol de tots el temps.

Cicle "Operacions Encobertes"

A banda de les dues sessions dels divendres per aquest mes de setembre laFilmo també ha programat les sessions dels diumenges a l'Indret, el seu local habitual. D'aquesta manera, aquest diumenge 11 de setembre la pel·lícula que es podrà visionar a les 18h, en el marc del Cicle "Operacions Encobertes", és Missing (Desaparegut) (1982) de Costa-Gavras.

L'11 de setembre de 1973 el general Pinochet va liderar un cop d'estat que va derrocar el govern legítim de Salvador Allende a Xile. Dies després, el pare d'un periodista nord-americà arriba a Santiago de Xile per investigar la desaparició del seu fill durant el cop, però a poc a poc entén que amb el nou règim dictatorial, l'assassinat i les desaparicions s'han convertit en el pa nostre de cada dia.

Basat en un cas real on Jack Lemmon i Sissy Spacek s'uneixen i es llueixen en aquesta incansable recerca. Aquest va ser el primer film nord-americà del director grec especialitzat en thriller polític, Costa-Gavras, qui a més de rebre el reconeixement del públic va guanyar la Palma d'Or a Cannes i l'Òscar al millor guió adaptat.

El 25 de setembre, en el mateix Cicle, s'ha programat Wag the dog / Cortina de fum (1997) de Barry Levinson. Si el teu president té un assumpte de faldilles dies abans de la seva reelecció, no et preocupis, només necessites un bon productor de Hollywood, cançonetes patriòtiques i un país per bombardejar. Fàcil.

Així és Cortina de fum, la fabulosa sàtira política que va guanyar l'Os de plata de Berlín i que van protagonitzar Robert de Niro, Dustin Hoffmann i un munt de cares conegudes que van voler apuntar-se a aquesta comèdia negra escrita per David Mamet i dirigida pel veterà Barry Levinson. Una 'rara avis' del cinema polític que més enllà de la reflexió, et fa riure de gust.


 
Arxivat a