Alternativa i ERC de Vallgorguina clamen contra la moció de censura al govern municipal

En una reunió oberta amb l'assistència de més d'un centenar de persones han explicat les raons que han desencadenat aquesta situació

Alternativa-CUP i ERC Vallgorguina han explicat a la ciutadania perquè rebutgen la moció de censura al govern municipal
Alternativa-CUP i ERC Vallgorguina han explicat a la ciutadania perquè rebutgen la moció de censura al govern municipal | Jordi Purtí
01 de desembre del 2023
Actualitzat el 03 de desembre a les 12:41h
Alternativa-CUP i ERC, els dos partits del govern municipal de Vallgorguina, seguiran treballant fins que calgui per revertir la situació que s'ha plantejat amb la presentació d'una moció de censura per part de Junts i un exregidor d'ERC i aconseguir evitar que es consolidi el canvi de govern municipal que es proposa. El ple per debatre de moció està convocat per celebrar-se el dimecres 13 de desembre a les 12 del migdia. En cas de prosperar suposaria un canvi de majories al govern de Vallgorguina i Mercè Llistosella (Junts) seria la nova alcaldessa en substitució d'Anna Herrero.

Més d'un centenar de persones han assistit aquesta nit passada a una reunió celebrada a la Salña s'exposicions en la qual el govern municipal ha explicat com s'ha generat aquesta situació generada pel regidor Rubén Blanco. En aquest sentit, Virgínia Cumplido va explicar que ja ben aviat de l'inici del mandat 2023-2027 es van adonar que a Blanco li costava entendre la mecànica del funcionament de l'Ajuntament fins que la situació ja es va fer insosatenible. Va ser després quan "li vàrem demanar que hariua de dimitir i donar pas a una altra persona, tot i reconeixer-li les seves capacitats de treballar".

Des d'ERC asseguren que el regidor els va comunicar que necessitava uns dies per meditar-ho i mentre s'estava negociant aquesta qüestió Rubén Blanco va desatendre les seves funcions com a regidor, motiu pel qual es va decidir retirar-li les seves responsabilitats dins del govern. ERC no ha amagat que el suport de Rubén Blanco a la moció ha estat una sorpresa i, tal com van expressar en un comunicat la decisió del regidor "ha estat exclusivament personal i unilateral". Remarquen que en cap moment s'ha parlat dins del grup i tampoc a cap de les reunions i assemblees de treball de la secció local per fer seguiment i donar suport a l'acció de govern. És per això que han expressat el "desenciís i enuig".

Per la seva banda, des d'Alternativa-CUP es reitera que es tracta d'una moció de censura sense  motius polítics i que les ànsies de poder han passat per sobre de les necessitats del poble i de tot un projecte col·lectiu. Per això, fins el darrer moment intentaran frenar la moció de censura. Al seu entendre el canvi de govern suposaria un fre als projectes socials que s'han començat per fer una Vallgorguina diferent.

Consideren que Junts no té projecte i que des del primer moment han intentat minar el govern "legítim i democràtic" sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig amb la intenció de "defensar els seus interessos particulars" i que s'han aprofitat d'un regidor "trànsfuga" per debilitar el govern municipal. Tant ERC com Alternativa rebutgen l'oferiment d'entrar a un govern de Junts que asseguren que ela han fet. "Hem fet un govern municipal per canviar les coses, no pas per mantenir la política de sempre", han manifestat. 

En cas de prosperar la moció, des del govern municipal s'anuncia que diversos projectes quedaran estroncats com exemples l'adhesió als municipis per l'aigua pública. el protocol d'acollida a persones nouvingudes, la biblioteca pública, recollida selectiva del porta a porta, el Pla de millores laborals o el Consell de Poble.

Per aquest diumenge vinent a les 11 del matí hi ha convocada una concentració a la plaça Mossèn Narcís Saguer per seguir protestant i mostrant el rebuig a la moció de censura presentada per Junts i un exregidor d'ERC.
Arxivat a