​Esquerra Republicana de Vallgorguina considera injustificada la moció de censura a l'actual govern municipal

En un comunicat expressa desencís i enuig en una decisió personal i unilateral del regidor que havia format part del seu grup municipal

Façana de l'Ajuntament de Vallgorguina
Façana de l'Ajuntament de Vallgorguina | Arxiu
29 de novembre del 2023
Actualitzat a les 19:50h
La secció local d'Esquerra Republicana de Vallgorguina expressa el seu desencís i enuig per l'actitud del regidor que havia format part del seu grup municipal, i que ha signat una moció de censura contra l'actual govern de l'ajuntament format per Alternativa per Vallgorguina (CUP-Amunt) i Esquerra Republicana de Catalunya (Acord Municipal).

Aquesta moció de censura la lidera el grup municipal de Junts per Catalunya a Vallgorguina amb el suport de l'esmentat regidor. En aquest sentit la secció local d'Esquerra a Vallgorguina fa palès que la decisió del regidor ha estat exclusivament personal i unilateral. En cap moment s'ha parlat dins del grup, i tampoc a cap de les reunions i assemblees de treball que realitza la secció local per fer seguiment i donar suport a l'acció de govern.

Esquerra Republicana de Vallgorguina es va presentar a les eleccions municipals de 2023 amb un programa que es proposava un canvi radical en la governança del poble, i els resultats electorals van afavorir aquesta opció, ja que les converses amb Alternativa per Vallgorguina van avançar força en aquest sentit fins a arribar a un acord per a tot el mandat. La nostra aposta, en definitiva, va ser de formar part d'un govern que tenia un objectiu clarament transformador i que posés fi amb les dinàmiques enquistades durant massa anys de govern del mateix signe polític conservador. I per aquest motiu vam optar pel pacte amb Alternativa. I ens mantenim ferms en aquesta decisió i opció.

És per aquest motiu que l'actual govern municipal ha fet una feina ingent des del juny de 2023, tant de portes endins com de portes enfora.

Volem expressar, també, que, com totes les enteses tenen moments de desajustos o malentesos que sempre s'han resolt satisfactòriament amb diàleg i esperit de consens, posant el poble per damunt de tot. Junts per Catalunya de Vallgorguina ha instigat aquesta censura des de l'inici del mandat i finalment ha aconseguit que l'exregidor d'Esquerra signi una moció que considerem totalment injustificada i que, si les coses no canvien d'aquí al 13 de desembre, obrirà de nou les portes al govern de sempre per fer el mateix de sempre i posarà fre a la transformació iniciada pel govern d'Alternativa i Esquerra.

Nosaltres, si les coses no canvien abans del plenari de moció de censura, continuarem treballant per fer possible una Vallgorguina millor des de l'oposició i, en contra del que s'ha dit per part de Junts, mai no entrarem en un govern conservador, un grup polític que abans de parlar ha optat per censurar.
Arxivat a