Una placa a Sant Celoni en memòria de Guillem Agulló

El col·lectiu La Força homenatja el jove valencià assassinat per l'extrema dreta fa 31 anys

Una placa a Sant Celoni en homenatge a Guillem Agulló.
Una placa a Sant Celoni en homenatge a Guillem Agulló. | La Força
Redacció
30 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:42h

La Primavera antifeixista organitzada pel col·lectiu La Força de Sant Celoni va culminar dissabte passat, 27 d'abril, al bar de l'Ateneu amb l'homenatge a Guillem Agulló, militant independentista i antifeixista valencià assassinat fa 31 anys a mans de l'extrema dreta. L'acte va comptar amb la presència de Betlem Agulló, germana de Guillem, i amb el periodista i activista David Fernàndez, l'exdiputada del Parlament Anna Gabriel i Carles Viñas, professor d'història i expert en extrema dreta. Conduït per la periodista celonina Eva Calvet, el debat va girar al voltant de la presència de l'extrema dreta a l'Estat i als Països Catalans, i com aquesta encara perviu amb tota la impunitat tant als carrers com als Parlaments.

Un cop finalitzat el debat, una cercavila encapçalada per una pancarta que deia Guillem Agulló, ni oblit ni perdó va marcar el pas amb balls de la Colla Bastonera Quico Sabté fins a la cruïlla del carrer de Campins amb la carretera de Campins. Allà, es va descobrir la placa d'homenatge a Guillem Agulló. L'acte es va cloure amb unes paraules del regidor de Cultura, Albert Planas, una poesia llegida per David Fernàndez i un parlament de La Força, llegit per Joan Barquero. El Ball d'Homenatge i la Muixaranga van cloure l'acte.

El primer acte de la Primavera antifeixista va tenir lloc el 6 d'abril sobre la memòria dels deportats celonins als camps nazis, que va destapar també una placa en memòria d'aquests celonins a la plaça de la Vila.

Arxivat a