Benvinguts a Pagès posa en valor el sector primari del Baix Montseny

Tres de les sis explotacions agràries del Vallès Oriental que participen a la iniciativa són del Baix Montseny

Tres explotacions del Baix Montseny participen a l'edició 2024 de Benvinguts a Pagès.
Tres explotacions del Baix Montseny participen a l'edició 2024 de Benvinguts a Pagès. | Consell Comarcal del Vallès Oriental
Redacció
05 de juny del 2024
Actualitzat a les 9:39h

Aquest cap de setmana, el món rural català ha obert les portes per a la celebració de la Festa del sector primari més gran de Catalunya. En aquesta edició, Benvinguts a Pagès ha reunit 762 visitants que han pogut conèixer 6 explotacions agràries del Vallès Oriental, tres de les quals són del Baix Montseny, la Granja Montseny de Campins, Can Bordoi de Sant Antoni de Vilamajor i Mel dels Erms de Sant Pere de Vilamajor. 

Les explotacions van rebre menys visites de les que estaven registrades, a causa de les tempestes que van afectar gran part del dissabte. Malgrat això, els productors i productes van fer un esforç per a sobrevenir la situació i tenir els espais preparats per als participants que van apropar-se. 

Ha sigut dues jornades de portes obertes en explotacions agràries amb tasts, propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats, per ensenyar els camps, ramats, o obradors i apropar el treball dels treballadors i treballadores del camp, la pastura, la granja o l’obrador de la comarca i posar-los en valor. 

Més de 30.000 persones han participat a l'experiència de Benvinguts a Pagès La Festa durant el cap de setmana a tot Catalunya malgrat la pluja, amb la participació de 450 experiències agroturístiques preparades arreu del territori. El cap de setmana ha permès reconnectar el públic amb els productors i productores de Catalunya i del Vallès Oriental. 

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l'àmbit rural que ajuda a descobrir i donar valor al món de la pagesia. Dos dies per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor. 

Es tracta d'una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.