El Consell Comarcal de la Selva s'adhereix a la Setmana Internacional del Compost, que, enguany, se celebra del 5 a l’11 de maig (ICAW2024) amb el lema “Compost... campió del clima”. Aquesta és la cinquena edició que l’ens selvatà participa en aquesta Setmana Internacional del Compost i s’ha aprofitat l’ocasió per publicar un espot que pretén donar a conèixer on va a parar la fracció orgànica que recollim amb el porta a porta.
La fracció orgànica que arriba a la planta de compostatge prové del model de recollida porta a porta (dels 20 municipis de la Selva que tenen instaurant aquest model) i també dels pobles que mantenen el model de recollida amb contenidors.
Aquest any 2024, el compostatge a la Selva ha fet un nou pas endavant per dos motius ben diferents: la planta de compostatge ha estrenat el nou espai de postmaduració consistent en una plataforma dotada de sistema de ventilació i rec sobre la qual s’apila el compost i que permet millorar i controlar les condicions a l'interior de la pila que acompanyen aquest darrer procés.
La comarca de la Selva aposta de ferm pel reciclatge de la fracció orgànica, havent estat la segona comarca catalana en inaugurar la seva planta de compostatge de residus municipals l'any 1998. Des d'aquesta data les entrades de matèria orgànica s’han anat accelerant cada any des de 2017 amb les posades en funcionament dels primers serveis de recollida de residus porta a porta a la comarca.
Actualment, 20 municipis de la comarca fan recollida porta a porta de la fracció orgànica i altres fraccions de residus, de forma total o parcial a la població i al comerç. Entre els municipis que utilitzen aquest sistema hi ha Breda, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Sant Hilari Sacalm.