Els municipis petits del Baix Montseny acumulen 32 bones pràctiques de l'Agenda 2030

Les accions estan relacionades en diferents aspectes de l'ODS de vuit municipis menors de 5.000 habitants

Els municipis vallesans del Baix Montseny menors de 5.000 habitants acumulen un total de 32 bones pràctiques l'any 2023.
Els municipis vallesans del Baix Montseny menors de 5.000 habitants acumulen un total de 32 bones pràctiques l'any 2023. | Consell Comarcal del Vallès Oriental
16 de juliol de 2024, 11:48

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va posar en marxa l'Oficina Agenda 2030 l'any 2023 amb l'objectiu d'avançar en la consecució dels diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible a la comarca assessorant als ajuntaments vallesans en la seva implementació.  Després d'un any i mig de funcionament, l'Oficina 2030 ha fet balanç dels seus resultats.  

Durant aquests mesos, el servei ha portat a terme formacions als equips de govern municipals i al personal tècnic, assessoraments individualitzats, trobades municipals de treball, trobades empresarials vinculades amb els ODS i ha elaborat material i recursos interactius relacionats amb bones pràctiques i recursos consultables al web del Consell Comarcal.  

En el Mapa de Bones Pràctiques de Municipis Petits del Vallès Oriental, es recullen 62 bones pràctiques d’aquests pobles, de les quals 32 corresponen a municipis del Baix Montseny. Concretament a Campins (4), Fogars de Montclús (3), Gualba (3), Montseny (5), Sant Esteve de Palautordera (6), Sant Pere de Vilamajor (4), Vallgorguina (2) i Vilalba Sasserra (5). Aquest recurs sorgeix de la necessitat de dotar de recursos a un segment de la comarca amb necessitats específiques. 

Les bones pràctiques, entre altres qüestions, fan referència a casals d'estiu, conscienciació mjedi ambiental, polítiques LGTBI+, canvi climàtic, processos participatius, promoció de talent, plaques fotovoltaiques, servei d'ocupació o banda ampla d'internet.

Arxivat a