El mural Dels primers a arribar fins avui, de l'artista berguedà Slim Safont (Nil Safont) ha estat reconegut com un dels millors del món de l'any 2024 segons la plataforma Street Art Cities. L'obra ha resultat la segona més votada de la categoria on competia, la de seleccionades per experts, i es troba en una façana del barri de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú.
Tal com apunten des de Street Art Cities, els murals de la categoria preseleccionada per experts són peces que destaquen pel seu impacte social a la comunitat local, que recorden esdeveniments importants o generen debat social. En el cas de la proposta de Vilanova i la Geltrú, el mural esdevé un homenatge a les persones que van migrar des d'altres comunitats de l'Estat espanyol i es van instal·lar al barri de Sant Joan en les dècades dels 50 i els 60, forjant-ne la identitat. A més, des del consistori també s'ha reivindicat la peça com un reconeixement a les persones arribades els darrers anys i des de molts països, i que també han contribuït a la definició del teixit social del municipi.
🥈L'artista urbà Slim Safont i el seu mural "Dels primers a arribar fins avui" pintat a la mitgera dels blocs de Sant Joan ha quedat segon en la categoria Expert Spotlight dins el certamen convocat per #StreetArtCities per escollir els millors del món
— Vilanova i la Geltrú (@ajuntamentvng) February 2, 2025
🔝https://t.co/hpFsW4WjGcpic.twitter.com/Guph8uyY08
Malgrat que la preselecció d'aquesta categoria la realitzés el grup d'experts de la plataforma impulsora del certamen, l'elecció final ha estat fruit de la votació popular. Segons el rànquing fet públic per Street Art Cities, el guanyador d'aquest grup ha estat el mural Echoes of Harmony, fet per Studio Giftig a la façana del Muziekgebouw Eindhoven, una sala de concerts situada a Eindhoven (Països Baixos). El tercer classificat és Urban Ecosystem Restoration, de Millo, i que es troba a Nova York.
El mural escollit com a millor del món de l'any 2024 és de Nuno Miles, i es troba a la ciutat de Guarda (Portugal). The Bull, com el nom indica, consta d'un imponent brau que sembla sortir amb força de la façana on s'ha situat. La segona i tercera peces més ben valorades es troben a Espanya: Aire, de Sbah, a San Javier (Múrcia) i Charanguista Andino, de Cristóbal Persona, ubicat a Fene (la Corunya). Finalment, el grup de murals preseleccionats per artistes del col·lectiu ha situat en la primera posició Ornamental Ocelot, obra de BubleGum i que es troba a Xest (València); Melting Point, de Wild Drawing plasmat a Aurec-sur-Loire (França) en la segona; i Tamarugo II, d'Inti i ubicada a Aalborg (Dinamarca) en la tercera.