Inici prometedor de Sara Sánchez al Mundial Femení de Motociclisme

La pilot de Gironella ha firmat dos podis en les dues primeres curses del calendari i se situa segona al campionat, empatada de punts amb Ana Carrasco i darrere de María Herrera

La gironellenca Sara Sánchez suma 36 punts en l'estrena del WorldWCR
La gironellenca Sara Sánchez suma 36 punts en l'estrena del WorldWCR | FIM SBK
17 de juny del 2024
Actualitzat a les 12:41h

El debut del Mundial Femení de Motociclisme (WorldWCR) ha tingut protagonisme Berguedà gràcies a Sara Sànchez. La pilot de Gironella ha signat una arrencada molt prometedora del campionat assolint dos podis en les dues curses inaugurals a Misano i situant-se en la segona posició de la classificació.

La primera de les sis rondes que tindrà el Mundial s'ha celebrat a Itàlia, al circuit Marco Simoncelli de Misano. La primera mostra de domini de la berguedana va ser en l'únic test de pretemporada, on va registrar el tercer millor temps absolut. Sánchez va replicar i millorar aquest nivell en la classificació per la primera cursa, el divendres 14 de juny, marcant la segona volta més ràpida, tot i que una penalització la va portar fins al cinquè lloc a la sortida del dissabte, 15 de juny, en la primera cursa de la història del WorldWCR. El resultat? Una tercera plaça.

El gran dia de la gironellenca, però, va ser el diumenge, 16 de juny, on el seu nom va sonar amb escreix en el món del motociclisme protagonitzant, juntament amb la líder del mundial, María Herrera, un final d'infart amb la victòria en joc. La toledana va travessar primera la línia de meta després de tot just avançar la catalana al darrer revolt, confirmant-se totes dues, juntament amb Ana Carrasco, com les pilots amb un futur més pròsper al campionat.

Amb l'estrena italiana completada, el WorldWCR està encapçalat per Herrera, que després de guanyar les dues primeres curses suma 50 punts. Sánchez i Carrasco estan empatades amb 36 punts cadascuna, i també hi ha un empat en la quarta i cinquena posició, on es situen Beatriz Neila (Madrid) i Roberta Ponziani (Teramo, Itàlia), amb 24 punts respectivament.

Les pilots del WorldWCR aquest 2024
Les pilots del WorldWCR aquest 2024 | FIM SBK

Com serà el Mundial Femení de Motociclisme?

Un total de 26 pilots de 18 nacionalitats diferents estan confirmades per formar part del WorldWCR aquest 2024. Tot i que s'han configurat diferents equips, la competició es desenvoluparà amb un únic model de moto, la Yamaha YZF-R7, i la mateixa marca de pneumàtics, Pirelli. Constarà de sis caps de setmana de competició, és a dir, classificació i dues curses entre el divendres i el diumenge, fins a finals d'octubre. Les proves seran: