L'Agència impulsa la formació en construcció amb fusta al Berguedà

Fruit de la sinergia amb Macusa i Cesefor, l'organisme imparteix un seminari que vol promoure la sostenibilitat del sector i fomentar l'ocupació dels professionals

El seminari té una durada de 21 hores i combina la formació pràctica i teòrica
El seminari té una durada de 21 hores i combina la formació pràctica i teòrica | Agència de Desenvolupament del Berguedà
Redacció
17 d'octubre de 2024, 17:30
Actualitzat: 17:34h

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, en col·laboració amb Macusa Cesefor, imparteix aquesta setmana un seminari dedicat a la construcció amb fusta. L'objectiu del curs és formar professionals del sector de la construcció en mètodes innovadors de prefabricació amb fusta, un material clau per aconseguir edificis de consum energètic gairebé nul. A més, també vol fomentar l'ocupació, pel fet que la formació s'ha adreçat a persones en situació d'atur que volen millorar les seves competències en un sector amb alta demanda laboral.

El seminari té una durada de 21 hores, i combina la formació pràctica i teòrica, abordant tots els processos necessaris per a la construcció eficient mitjançant entramat lleuger de fusta. Es desenvolupa a les instal·lacions de Macusa a Olvan, entre el 16 i el 18 d'octubre, i contempla aprenentatges com la lectura de plànols, la fabricació de mòduls, el muntatge d'estructures i l'aplicació d'aïllants tèrmics, entre d'altres. "Aquest seminari no només capacita els participants amb coneixements altament valorats, sinó que també contribueix a l’impuls del sector de la fusta i la construcció industrialitzada a la nostra comarca, valoritzant la cadena de valor del sector de la fusta", ha destacat per part del govern comarcal David Font, qui ha donat la benvinguda a l'alumnat.

D'aquesta manera, l'acord amb Macusa i la tasca formativa de Cesefor s'emmarquen en el projecte Maderaula, que pretén promoure la formació en construcció amb fusta com a eina per descarbonitzar el sector i millorar l'eficiència energètica en l'edificació. A més, des de l'Agència també assenyalen que el curs genera una oportunitat per fomentar el consum de productes locals i solucions prefabricades del Berguedà, consolidant l'entramat empresarial de la comarca. Per tant, des de l'organisme posen de manifest que el seminari forma part d'una estratègia més àmplia per potenciar la formació professional a la comarca i crear sinergies amb el teixit industrial local.

La pròxima formació que s'oferirà a l'alumnat estarà enfocada a les habilitats en un àmbit emergent que "compleix amb les noves tendències i necessitats del mercat de la construcció: l'eficiència energètica, el baix impacte ambiental, la seguretat i la industrialització", apunten des de l'ADB. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.