Aina Picas i Cristofer Bosque guanyen la cinquena edició de la Portal Attack

El públic d'arreu de la comarca es bolca un any més amb la festa del ciclisme clàssic, oferint una imatge d'entrega i implicació respecte d'una prova consolidada

04 de setembre del 2023
Podi femení de la Portal Attack 2023
Podi femení de la Portal Attack 2023 | Gabri Amorós - Portal Attack
Aina Picas i Cristofer Bosque s'han imposat en la prova reina de la Retrotrobada 2023: la cinquena edició de la Portal Attack. Els tres dies de ciclisme clàssic a Berga han culminat amb el triomf dels dos locals, ella resident a Berga i ell de Puig-reig, i una traca final de celebració per cloure la Retrotrobada amb una cercavila i un concert al local dels castellers.

Podi masculí de la Portal Attack 2023 Foto: Gabri Amorós - Portal Attack

Un total de 129 corredors van prendre la sortida de la cursa que, amb una puntualitat suïssa, es va anar desenvolupant sobre el temps previst i sense entrebancs. Al llarg del recorregut, de poc més d'un quilòmetre però un desnivell pronunciat, l'afició es va bolcar amb els participants. I és que no hi havia pràcticament cap punt del traçat on no s'hi hagués concentrat un grup d'espectadors. Especialment goig feien punts clau de la ruta, com en la mateixa sortida, la plaça de les Cols i el local dels Castellers, la plaça de Sant Pere, el capdamunt del carrer Boixader i el conjunt de la pujada de Santa Magdalena fins al Portal, on es situava la meta.

L'activitat constant de les diferents passades no deixaven espai per a la distracció. Entre les eliminatòries, els quarts de final i els mataderos (rondes de repesca en la terminologia attacker) van tocar gairebé les 23.00 hores. Abans, però, es va dur a terme la ronda VIP, en el que va ser un dels moments especials de la nit. I és que la Fundació la Llar va protagonitzar aquesta volta singular per celebrar el seu 50è aniversari, amb dos dels seus usuaris fent el traçat amb l'ajut d'un grup d'acompanyants.

L'altre succés singular de la cinquena Portal Attack era una sorpresa anunciada però no descoberta per part de l'organització. Aquesta va ser la disputa d'una ronda deixant de banda les bicicletes: un grup d'esquiadors es va enfundar els esquís alpins per pujar des de la Ronda Moreta i fins al mateix Portal de Santa Magdalena.

Un dels participants en la pujada en esquís alpins durant la Portal Attack 2023 Foto: Gabri Amorós - Portal Attack

Les semifinals i la final del matadero van configurar la llista de sortida de les dues grans finals, que en ambdós casos comptaven amb noms ben coneguts en la disciplina i la competició. En el cas de la femenina, la volta es va resoldre a favor d'Aina Picas amb un darrer frec a frec amb la campiona del 2021, Clàudia Sabata, pràcticament a tocar de la línia de meta. Va completar el podi femení Laura Martin, mentre que la vencedora de l'any passat, Alba Cardona, va travessar la meta en quarta posició. En la categoria masculina, Cristofer Bosque va trencar l'hegemonia dels dos darrers anys d'Adrià Nogueras, que va endur-se la plata. Ot Ferrer va ser el tercer classificat.