Un santjoaní presideix el Catalan Institute of America

Jaume Soler, que des de fa més de 10 anys viu a Nova York, encapçala una entitat amb més de 500 socis que promociona la cultura catalana als EUA

Redacció
18 de desembre del 2012
El santjoaní Jaume Soler és el president del Catalan Institute of America.
El santjoaní Jaume Soler és el president del Catalan Institute of America. | Twitter
El santjoaní Jaume Soler és el president del Catalan Institute of America. Foto: Twitter

El santjoaní Jaume Soler i Bertrolich fa més de deu anys que es va establir a Nova York des d'on ha desenvolupat la seva tasca professional com a enginyer acústic. Tot i estar a milers de quilòmetres del nostre país, ha mantingut molt el contacte i, de fet, recentment ha esdevingut el president del Catalan Institute of America. És, a més, un dels col·laboradors del Col·lectiu Emma, una entitat que ha pres el nom de l'Abadessa Emma per explicar la realitat del país a la premsa i a l'opinió pública internacional.

Des d'aquesta tardor, i durant els dos propers anys, Soler encapçala la junta que lidera el Catalan Institute of America. Es tracta d'una entitat que aplega més de 500 socis, tant catalans com nord-americans, i que esdevé el casal català a Nova York. El seu objectiu, segons explica Jaume Soler a ElRipollès.info, és promocionar la identitat, la llengua i la cultura catalana als EUA i, especialment, a la ciutat dels gratacels. En aquest sentit afegeix que pretenen convertir-se en el punt de trobada entre totes aquelles persones que tenen vincles personals, professionals i culturals amb Catalunya.

Una altra de les funcions de l'entitat és apropar la realitat catalana als novaiorquesos i a la resta de nord-americans que encara no la coneixen a partir de celebracions i activitats que organitzen durant l'any a diversos punts de Manhattan. Recentment, per exemple, van fer cagar el tió amb la mainada de l'associació.

Soler acostuma a seguir tant l'actualitat catalana com la nord-americana –amb especial èmfasi a com els mitjans nord-americans parlen del nostre país- a través del seu Twitter.