Vallter i Núria fan el ple durant el pont amb més de 10.000 visitants

L'allau d'esquiadors va obligar dissabte a tancar els accessos a l'estació de Setcases

Redacció
09 de desembre del 2013
La Puríssima a Vall de Núria.
La Puríssima a Vall de Núria. | Vall de Núria


Les previsions s'han complert i la Puríssima ha estat un llarg cap de setmana excel·lent de neu. En aquest sentit Vallter 2000 i Vall de Núria han fet durant aquests tres dies el ple arribant a congregar 10.500 visitants gràcies a uns gruixos de neu que oscil·len entre els 70 i els 140 centímetres.

A Vallter les nevades de novembre han estat el millor reclam per estrenar l'etapa amb control públic i amb nou model de gestió. En aquest sentit el dissabte l'afluència massiva d'esquiadors va obligar a tancar els accesos a l'estació. Fins i tot es va esgotar el material de lloguer i això va provocar que més d'un hagués de girar cua. En canvi, els que van poder accedir-hi parlaven de “dia perfecte” tant pel temps com per l'estat de la neu i el preu.

Al llarg d'aquests tres dies han passat pel complex de Setcases un total de 5.500 visitants que van gaudir de gruixos entre els 130 i 140 centímetres i el 100% de les instal·lacions obertes. Fora dels límits de l'estació, es van produir dos incidents: la caiguda d'un esquiador de muntanya i "l'atropellament" d'una dona per part d'un trineu.

A Vall de Núria, amb gruixos entre els 70 i els 100 centímetres, també s'hi van acostar 5.000 visitants en un cap de setmana on també es va celebrar la Fira Mercat de Neu i Muntanya a Ribes de Freser. De fet, l'ocupació turística a les valls es va situar a l'entorn del 90%.

Vall de Núria va rebre uns 5.000 visitants aquest pont. Foto: Vall de Núria