Núria López estripa finalment el carnet del PSC

L'acord de Pere Navarro amb CiU per facilitar BCN World, la gota que ha fet vessar el vas | Ja havia anunciat que no es tornaria a presentar a les municipals amb les sigles del PSC

Redacció
01 d'abril del 2014
Núria López, en una imatge d'arxiu en un congrés del PSC
Núria López, en una imatge d'arxiu en un congrés del PSC | Adrià Costa
Núria López, en una imatge d'arxiu en un congrés del PSC. Foto: Adrià Costa

Núria López ha estripat finalment el carnet del PSC. Després de mesos expressant públicament la disconformitat amb la direcció encapçalada per Pere Navarro, l'exalcaldessa de Campdevànol ha decidit deixar el partit coincidint amb el pacte per CiU per facilitar l'aterratge del macrocomplex BCN World de turisme i casinos. Un acord que, entre altres, inclou una rebaixa en l'impost del joc.

Núria López, que ja havia dimitit de coordinadora comarcal i de l'executiva gironina dels socialistes, fa setmanes que ja va anunciar que no es tornaria a presentar en unes municipals amb les sigles del PSC.

Trajectòria de Núria López

Núria López va accedir a l'alcaldia de Campdevànol el 2007 després de pactar amb ICV i el regidor republicà Ramon Perearnau. Quatre anys després, tot i millorar ostensiblement els resultats amb el PSC, CiU va aconseguir més vots i va poder accedir a l'alcaldia amb el suport d'ERC. Aquell mateix 2011 es va significar a nivell nacional reclamant un congrés dels socialistes “Des de baix”, que va esdevenir un dels molts corrents i moviments crítics que en els darrers anys han sorgit al PSC.

Tot i això, pocs mesos després va entrar a formar part d'una executiva d'unitat del PSC de les comarques gironines on va assumir la secretaria de Projectes d'Acció Política. A les eleccions al Parlament de 2012 va ser la número 5 de la llista i en plena campanya ja reclamava una relació “necessàriament diferent amb el PSOE”.

Des d'aleshores s'ha mostrat molt crítica amb la direcció de Pere Navarro, especialment en l'àmbit nacional per haver-se oposat a la Declaració de Sobirania o votar al Congrés espanyol amb UPyD contra el procés sobiranista. També ha expressat les crítiques a qüestions de funcionament intern com que no s'utilitzessin primàries per escollir el candidat a presidir la Generalitat. Per tot plegat a finals de 2013 va dimitir com a coordinadora comarcal i de l'executiva gironina. Més endavant va ser una de les impulsores del col·lectiu Socialisme, Catalunya, Llibertat que agrupa socialistes crítics tant de de dins com de for del partit.

Carta de renuncia enviada per Núria López a Pere Navarro
A l'atenció del primer secretari del PSC,

per la present sol·licito la meva baixa de militant del PSC, com a mostra de rebuig als darrers acords polítics assolits amb Convergència i Unió.

Des del meu humil punt de vista, lluny de contribuir al foment d'un model econòmic productiu, aplanem el camí a especuladors capaços de modificar les lleis d'un país per atendre als seus interessos econòmics particulars. De la precaritat dels llocs de treball ja se n'ocuparan les reformes laborals realitzades per uns i altres en auest país.

Lamentant haver hagut de prendre aquesta decisió, com a persona amb conviccions plenaments socialistes no puc compartir per més temps els plantejaments polítics que desdibuixen absolutament el nostre ideari, tant en el fons com en les formes,

Salut i socialisme,

Núria López