Executiva d'unitat del PSC gironí amb Núria López i Esteve Pujol

L'alcalde de Camprodon deixa la secretaria d'Organització en un congrés que no entronitza el candidat del PSC Ripollès

Redacció
27 de febrer de 2012
Núria López i Esteve Pujol formen part de l'executiva del PSC gironí.
Núria López i Esteve Pujol formen part de l'executiva del PSC gironí. | PSC
Núria López i Esteve Pujol formen part de l'executiva del PSC gironí. Foto: PSC

Núria López i Esteve Pujol són els dos representants del Ripollès a l'executiva del PSC de les comarques gironines. Dissabte es va celebrar un congrés marcat per la igualtat entre els dos candidats a ser primer secretari, Juli Fernández i Ignasi Thió, i per resoldre la divisió en una executiva d'unitat.

Els socialistes del Ripollès, a través del col·lectiu Idees per Girona, havien apostat majoritàriament per Thió per rellevar Joaquim Nadal al capdavant de la federació gironina del partit. Tanmateix, va ser el candidat més continuista, l'alcalde de Palafrugell Juli Fernández, el guanyador per un estret marge de sis vots (80 a 74).

L'aparent divisió del partit per la meitat es va resoldre amb una executiva d'unitat on s'hi van integrar els dos candidats i en la qual Joaquim Nadal continua, ara però, com a president. L'alcalde de Camprodon hi continua però perd pes, ja que passa de secretari d'Organització –carrec que ocupa precisament Ignasi Thió- a responsable d'Implantació. Per la seva banda, l'exalcaldessa de Campdevànol Núria López esdevé secretària de Projectes d'Acció Política.