Ripoll instal·la un radar mòbil

L'aparell, que controlarà la velocitat de les entrades de la vila al llarg de l'estiu, l'ha cedit el Servei Català del Trànsit | L'Ajuntament assegura que no hi ha "voluntat recaptatòria"

El radar de Ripoll, en el primer dia de funcionament
El radar de Ripoll, en el primer dia de funcionament | ElRipollès.info
Redacció
09 de juliol del 2014
El radar de Ripoll, en el primer dia de funcionament. Foto: ElRipollès.info

La Policia Local de Ripoll ha començat a utilitzar des d'aquest dimecres un radar mòbil. L'aparell, cedit pel Servei Català del Trànsit, controlarà al llarg de l'estiu les entrades de la vila. L'objectiu, segons l'Ajuntament, és la de vetllar per la “seguretat viària” i en cap cas té “afany recaptatori”.

La posició del radar anirà variant segons el dia. Avui, en el primer dia funcionament, s'ha situat a la ronda Honorat Vilamanyà, a tocar de les dependències de la Policia Local. Malgrat que estava situat a darrera uns cotxes, custodiat per dos agents policials, uns cent metres abans hi havia un senyal que n'advertia de la presència. En aquesta ocasió la velocitat màxima era de 50 km/h però aquest fet variarà segons la posició del radar.

Des de l'Ajuntament s'ha explicat que es disposarà del radar fins al setembre. Malgrat que bàsicament s'instal·larà a les vies d'accés a la vila –que és on la velocitat és major-, es podrà posar en qualsevol punt del nucli urbà. En tots els casos, estarà ben senyalitzat i “no agafarà de sorpresa als conductors”, afegeixen.

El 2009 ja es va instal·lar de manera puntual un radar a tocar al pavelló de l'Avellaneda , un dels punts que en tractar-se d'una variant semiurbana els cotxes circulen a major velocitat. En aquell cas es tractava d'una campanya informativa ja que els agents aturaven els cotxes però no els sancionaven. Ara, en canvi, qui sobrepassi els límits marcats serà sancionat amb la corresponent multa.