Nou-cents abonats de Molló i Camprodon recuperen la llum després de 14 hores

Endesa va anunciar que al vespre es podria restablir el subministrament però l'avaria no s'ha solucionat amb un generador fins a primera hora del matí

Redacció
03 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:15h
Vídeo del tall del subministrament a Molló
Vídeo del tall del subministrament a Molló | TV3


Molló i part de Camprodon han passat sense llum una de les nits més fredes de l'hivern. A mitja tarda una avaria va deixar sense subministrament 900 abonats d'Endesa dels dos municipis. La companyia va explicar als alcaldes que estava previst restablir el servei cap a les vuit del vespre però no s'ha resolt amb la instal·lació de generadors fins al cap de catorze hores.

L'avaria es va produir cap a les sis de la tarda de dilluns. El fet que la companyia anunciés que esperaven resoldre-ho cap a les vuit del vespre va tranquil·litzar la majoria d'afectats. Tanmateix, va avançar la nit i els 900 abonats de la Vall de Camprodon –del 100% del terme de Molló i també de punts de Camprodon com Font-rubí i Rocabruna- han continuat sense llum amb l'agreujant de ser en ple hivern.

Finalment, cap a dos quarts de vuit de matí la companyia ha anunciat als alcaldes que s'havia localitzat una avaria a la zona del camp de golf. Primer s'ha restablert el subministrament al terme de Camprodon i cap a les nou del matí s'ha instal·lat un generador a Molló. Finalment, han estat unes catorze hores sense llum.

Problemes recurrents

Molló és una de les poblacions de la comarca on pateixen més problemes en el subministrament elèctric. Fa un parell d'anys, per exemple, l'alcalde Josep Coma es queixava “d'estar abandonats de la mà de Déu” i de patir talls “cada dos per tres”. Van realitzar una queixa formal a l'empresa i el ple municipal va aprovar una moció per reclamar a l'empresa que solucionés la situació d'una vegada. A l'hivern del 2014, en canvi, els problemes més importants van ser amb els talls de cobertura de telefonia mòbil.