13
de febrer
de
2020, 11:50
Actualitzat:
12:13h
Després de les nevades, el Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals ha inspeccionat la possible presència de rastres de llop al Ripollès, dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Algunes actuacions s'han fet conjuntament amb guardes de l'Oficina Francesa de la biodiversitat.
El Ripollès continua sent la principal "llar" del llop a Catalunya, o almenys continua sent el lloc on s'ha detectat més vegades en els últims anys. Per exemple, durant el 2015 es van fer nou observacions de llop que els tècnics de la Generalitat van considerar fiables, sis al Ripollès i tres a la Cerdanya.
Des de l’any 2000 es té constància de la presència de llop en territori català cada any. Les dades segures provenen sempre de les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès. A més, caldria afegir-hi el Moianès, on es va detectar l’any 2010.
El llop, fotografiat al Ripollès, fa uns anys. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat
Tots els llops detectats a Catalunya tenen un origen francoitalià. No s’ha localitzat cap animal que provingui de les poblacions ibèriques.
No es pot concloure que hi hagi una població establerta, sinó més aviat individus dispersos. Tampoc es té constància de cap reproducció.
Després de les nevades, el Grup de Suport de Muntanya ha inspeccionat la possible presència de rastres de llop al #Ripollès , dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.
— Agents Rurals (@agentsruralscat) February 12, 2020
Algunes actuacions s'han fet conjuntament amb guardes de la @OFBiodiversite . pic.twitter.com/tityahCmbg