07
de juliol
de
2021, 12:43
Actualitzat:
12:58h
Els 79 productes elaborats per 51 empreses que s’han premiat en la quarta edició del concurs per a obtenir el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona han rebut aquesta dimarts a la tarda el distintiu. Entre aquestes, n'hi ha una del Ripollès: la cervesa artesana Minera.
Aquesta cervesa d'alta fermentació està feta amb les aigües que davallen del Taga i de la Serra Cavallera. Està elaborada a cavall entre Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. Se'n fan dos tipus de forma permanent, la cervesa d'Avet i la de Carbó, i també algunes cerveses de temporada de forma estacional.
Les empreses han recollit el guardó en un acte que ha tingut lloc al jardí de l’Hotel Mas Solà, a Santa Coloma de Farners, amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el batlle de la localitat selvatana, Joan Martí, i el xef d’El Celler de Can Roca, Joan Roca. També, hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas; el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, i el senador Josep Maria Matamala, a banda dels batlles dels municipis on són algunes de les empreses guardonades, com Ramon Roqué, de Sant Joan de les Abadesses.
Els productes seleccionats podran utilitzar la marca Girona Excel·lent durant els dos anys de durada del programa. Es beneficiaran d’accions de promoció i difusió, de la participació en fires i esdeveniments especialitzats i també de serveis a l’empresa per a la promoció comercial en el mercat de proximitat.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat la capacitat de resiliència dels productors de la demarcació davant un moment especialment complicat com l’actual, encara sota els efectes de les restriccions imposades arran de la pandèmia de la pandèmia: "Les dades d’aquesta nova edició consoliden i reafirmen l’encert de l’aposta que fa set anys va fer la Diputació amb la creació d’aquest distintiu. En aquell moment, i ara més que mai, el nostre objectiu és donar suport al sector agroalimentari de les comarques gironines i, sobretot, impulsar-ne i difondre’n els productes".
La quarta edició del concurs ha comptat amb 13 categories, que són les següents:
1. Aigües minerals
2. Arrossos
3. Begudes locals
4. Cafès i infusions
5. Conserves
6. Embotits
7. Fruites seques
8. Foie-gras
9. Lactis
10. Olis d’oliva
11. Mels
12. Peix
13. Vins i vins generosos
Com a novetat d’aquesta edició, hi ha hagut la incorporació de les fruites seques, les infusions i la mel. A més, s’han introduït canvis a les categories dels arrossos, les cerveses, els embotits, els lactis i el peix per tal d’adaptar-se a les noves tendències i normatives.
La metodologia per a valorar i escollir els productes guanyadors són els tasts a cegues. Per a prendre la decisió, se n’han valorat l’aspecte, l’aroma, el gust i l’harmonia. En aquesta quarta edició, hi han participat 41 tastadors representatius de la gastronomia, la restauració i el sector agropecuari. Les set jornades de tast van fer-se durant el mes de març a les instal·lacions de FoodLab-Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.
Es va aprofitar l’acte per a fer un reconeixement de la tasca desenvolupada des de fa molts anys per Pep Nogué i Salvador Garcia-Arbós com a directors de tast del segell Girona Excel·lent. La seva implicació i professionalitat han estat molt importants per a la promoció dels productes locals i la gastronomia de les comarques gironines.
Vegeu la llista dels productes guardonats amb el segell Girona Excel·lent.
Aquesta cervesa d'alta fermentació està feta amb les aigües que davallen del Taga i de la Serra Cavallera. Està elaborada a cavall entre Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. Se'n fan dos tipus de forma permanent, la cervesa d'Avet i la de Carbó, i també algunes cerveses de temporada de forma estacional.
Les empreses han recollit el guardó en un acte que ha tingut lloc al jardí de l’Hotel Mas Solà, a Santa Coloma de Farners, amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el batlle de la localitat selvatana, Joan Martí, i el xef d’El Celler de Can Roca, Joan Roca. També, hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas; el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, i el senador Josep Maria Matamala, a banda dels batlles dels municipis on són algunes de les empreses guardonades, com Ramon Roqué, de Sant Joan de les Abadesses.
Els productes seleccionats podran utilitzar la marca Girona Excel·lent durant els dos anys de durada del programa. Es beneficiaran d’accions de promoció i difusió, de la participació en fires i esdeveniments especialitzats i també de serveis a l’empresa per a la promoció comercial en el mercat de proximitat.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat la capacitat de resiliència dels productors de la demarcació davant un moment especialment complicat com l’actual, encara sota els efectes de les restriccions imposades arran de la pandèmia de la pandèmia: "Les dades d’aquesta nova edició consoliden i reafirmen l’encert de l’aposta que fa set anys va fer la Diputació amb la creació d’aquest distintiu. En aquell moment, i ara més que mai, el nostre objectiu és donar suport al sector agroalimentari de les comarques gironines i, sobretot, impulsar-ne i difondre’n els productes".
Foto de família amb els participants a l'acte de lliurament del segell Girona Excel·lent. Foto: Miquel Millan.
La quarta edició del concurs ha comptat amb 13 categories, que són les següents:
1. Aigües minerals
2. Arrossos
3. Begudes locals
4. Cafès i infusions
5. Conserves
6. Embotits
7. Fruites seques
8. Foie-gras
9. Lactis
10. Olis d’oliva
11. Mels
12. Peix
13. Vins i vins generosos
Com a novetat d’aquesta edició, hi ha hagut la incorporació de les fruites seques, les infusions i la mel. A més, s’han introduït canvis a les categories dels arrossos, les cerveses, els embotits, els lactis i el peix per tal d’adaptar-se a les noves tendències i normatives.
La metodologia per a valorar i escollir els productes guanyadors són els tasts a cegues. Per a prendre la decisió, se n’han valorat l’aspecte, l’aroma, el gust i l’harmonia. En aquesta quarta edició, hi han participat 41 tastadors representatius de la gastronomia, la restauració i el sector agropecuari. Les set jornades de tast van fer-se durant el mes de març a les instal·lacions de FoodLab-Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.
Es va aprofitar l’acte per a fer un reconeixement de la tasca desenvolupada des de fa molts anys per Pep Nogué i Salvador Garcia-Arbós com a directors de tast del segell Girona Excel·lent. La seva implicació i professionalitat han estat molt importants per a la promoció dels productes locals i la gastronomia de les comarques gironines.
Vegeu la llista dels productes guardonats amb el segell Girona Excel·lent.