Dos gols catalans envien Espanya a la final de l'Eurocopa

Lamine Yamal i Dani Olmo aconsegueixen la remuntada de la selecció espanyola davant d'una França amb poca encert

Lamine Yamal celebra el gol de la semifinal de l'Eurocopa
Lamine Yamal celebra el gol de la semifinal de l'Eurocopa | Selecció Espanyola de Futbol
09 de juliol del 2024
Actualitzat a les 22:58h

Espanya es classifica per a la final de l'Eurocopa després de guanyar França per dos gols a un. Tot i que la selecció francesa s'ha avançat ben d'hora al marcador amb un gol de cap de Kolo Muani, que semblava posar-ho tot en contra al conjunt espanyol, una perla de Lamine Yamal en el pitjor moment del partit per a la Roja ha posat l'1 a 1 al marcador. El futbolista del Barça s'ha convertit així amb el jugador més jove a marcar un gol en una Eurocopa.

França no s'havia refet del gol de l'empat quan, només 5 minuts després, el català Dani Olmo ha marcat el segon i definitiu d'Espanya. Tot i els intents dels francesos, el marcador no s'ha mogut del 2-1 amb què s'ha acabat la primera part del matx.

Durant la segona part del partit, França no s'ha apropat amb perill a la porteria d'Unai Simón, qui només ha hagut d'intervenir en un parell d'ocasions per evitar que la pilota toqués la xarxa. Els de Luis de la Fuente, per la seva part, s'ha limitat a tenir la pilota al màxim i a evitar que canviés el marcador.

Amb la victòria d'aquest dimarts, Espanya passa a la final del torneig que es jugarà diumenge a les 21 hores. Ara, a esperar rival: Anglaterra o els Països Baixos. Se sabrà aquest dimecres a la nit. Si guanya diumenge, la selecció espanyola podria convertir-se en l'equip amb més Eurocopes, després de les victòries del 1964, el 2008 i el 2012, desfent l'empat a tres amb Alemanya, a qui va derrotar als quarts de final.