L'oposició presentarà al·legacions a la prohibició de les bicicletes i patinets al centre d'Olot

La CUP, PSC i Activem Olot es mostren contraris al contingut i les formes de la mesura de l'equip de govern

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | ArxiuND
18 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:29h
Oposició rotunda dels partits de l'oposició (excepte Vox que hi va donar suport) a la modificació de l'ordenança de circulació que preveu fer l'equip de govern d'Olot. Junts i ERC han iniciat els tràmits per restringir el pas de les bicicletes i els patinets al Nucli Antic per tal de protegir la seguretat dels vianants. La mesura va aprovar-se inicialment a l'últim ple de l'Ajuntament i ara hi ha 30 dies d'exposició pública per presentar al·legacions a la proposta.

CUP, PSC i Activem Olot han explicat a NacióGarrotxa que presentaran esmenes i s'han mostrat contraris a la mesura, tal com ja van evidenciar durant el ple del mes d'agost. Per part de la CUP, consideren que la proposta és "desproporcionada" i contradiu el pla de foment de la bicicleta aprovat pel mateix ajuntament el 2021. "Passen directe a la prohibició sense haver esgotat una coexistència positiva entre vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Quan detectem que hi ha cotxes que circulen ràpid posem radars o fem pedagogia", diu Jordi Gasulla, portaveu de la CUP. El partit també assegura que la proposta ha estat presentada de manera "uniletaral" i no ha estat consultada amb el sector olotí de la bicicleta, el qual l'ha rebutjat.

El PSC també fa èmfasi en les maneres com l'equip de govern ha presentat la modificació de l'ordenança, ja que no l'ha consultat amb els partits de l'oposició. A més, consideren que no és bo prohibir les bicicletes, tot i que es mostres favorables a restringir l'ús dels patinets: "La mesura minimitza molt l'ús de la bicicleta. Nosaltres volem que es fomenti. Ens sembla una proposta molt restrictiva. Estem d'acord en prohibir els patinets, però no ens agrada prohibir la bicicleta. Estem en contra que la gent vagi en bicicleta per les voreres i aquí s'ha de fer campanyes i multar", diu Josep Guix, portaveu dels socialistes.

Des d'Activem Olot asseguren que el problema de fons són els patinets i aquests es posen al mateix sac que les bicicletes. "Hi ha un sector de la ciutadania que fa servir el patinet per jugar o per fer-ho mal ús. Llavors, aquí tenim un problema. Hi ha d'haver una campanya de sensibilització i de sanció", diu Jordi Rubio, portaveu del grup municipal. "Han presentat aquesta modificació sense haver-ho parlat amb la policia municipal, sense haver parlat amb totes les entitats que promouen el foment de la bici, sense haver-ho parlat amb l'oposició", afegeix.

Fins a finals d'aquest setembre, els grups de l'oposició tenen temps per presentar les al·legacions a la modificació de l'ordenança de circulació. El grup motor de l'Olot Pedala també té previst presentar-ne. A l'octubre, l'equip de govern les analitzarà i decidiria si accepta les demandes, les estima parcialment, o les rebutja per complet.