El PSC critica la gestió de la recollida d’escombraries d’Olot

El partit creu que s’acumulen deixalles de manera incontrolada i demana augmentar el nombre de contenidors

Imatge d'uns contenidors sobrepassats al Pla de Dalt d'Olot
Imatge d'uns contenidors sobrepassats al Pla de Dalt d'Olot | PSC
Redacció
06 de novembre de 2024, 10:54
Actualitzat: 10:54h

El Partit dels Socialistes d’Olot creu que la gestió de les escombraries a la capital de la Garrotxa no és correcta. La formació considera que cal una gestió “més eficient i controlada”, ja que ha rebut algunes queixes de veïns per l’acumulació de deixalles i mobles als contenidors de barris com el Pla de Dalt, la Caixa, Sant Miquel, les Tries o Pequín.

El PSC considera que hi ha augmentat l’abocament incontrolat de deixalles a la ciutat i això ha generat que algunes zones de contenidors quedessin saturades. Per això, el partit demana a l’equip de govern que augmenti el nombre de contenidors que hi ha en alguns barris i freni el canvi de model de gestió de residus que està previst impulsar aviat.

“Som contraris al canvi de contenidors actuals i a la recollida del porta a porta. Esperem que ho tinguin en compte. Creiem que això apujaria la taxa als ciutadans”, va dir la regidora socialista, Marina Alegre, en l’últim ple municipal. El partit considera que ni el model de contenidors tancats que ha escollit Olot i que s’hauria d’aplicar els pròxims anys, ni el porta a porta són “opcions adequades” perquè, segons la formació, poden incrementar els costos de la recollida i “no estar clar” que millorin l’eficiència. L’aposta del PSC és mantenir el model actual amb els cinc contenidors (paper, vidre, plàstic, orgànic i resta) a tots els punts de recollida que hi ha a la ciutat.

Olot és l’únic municipi de la Garrotxa que encara no ha fet el canvi de model de gestió de residus. A la resta de comarca, tant la implantació del porta a porta en el cas de Besalú com els contenidors tancats a la resta de municipis han catapultat la recollida selectiva. A Argelaguer, per exemple, ja se supera el 80% de reciclatge amb pocs anys o Santa Pau amb el mateix sistema ja supera el 60%. Olot, però, es manté per sota del 50%.

Més enllà del model, el PSC també reclama accions a l’equip de govern d’Olot com, per exemple, una campanya de sensibilització: “No hem vist cap campanya per fomentar el reciclatge. L’equip de govern segueix sense fer pedagogia en aquest sentit”, assegura Alegre. També reclamen oferir una bonificació als ciutadans que utilitzin la deixalleria comarcal i contractar un tècnic que patrulli per la ciutat controlant que el reciclatge es faci correctament. Aquesta última mesura és un dels punts que l’equip de govern es va comprometre a tirar endavant en les negociacions amb el PSC per les ordenances fiscals del 2025.

Arxivat a