Salellas demana a la Generalitat un pla integral per «transformar» la Font de la Pólvora

L'alcalde de Girona assenyala que és un barri "complex" i totes les institucions s'han d'implicar per encarar "les nombroses problemàtiques"

La reunió entre l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el comissionat de Barris de la Generalitat, Carles Martí, i les tinentes d'alcaldia i regidores Cristina Andreu i Núria Riquelme
La reunió entre l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el comissionat de Barris de la Generalitat, Carles Martí, i les tinentes d'alcaldia i regidores Cristina Andreu i Núria Riquelme | Cedida per l'Ajuntament de Girona
Redacció
18 d'octubre de 2024, 14:47

L'alcalde de Girona ha demanat el compromís del Govern i de totes les institucions per millorar un barri d'alta complexitat com és Font de la Pólvora. Salellas ha fet arribar aquesta demanda al comissionat de barris de la Generalitat, Carles Martí, durant una reunió que s'ha fet aquesta setmana al despatx d'alcaldia. A la trobada també hi han assistit les tinentes d'alcaldia i regidores de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, i de Serveis a les Persones i Llengua Catalana, Núria Riquelme.

En un comunicat, l'Ajuntament subratlla que "la voluntat del consistori és treballar conjuntament amb la Generalitat i buscar també la col·laboració de l'Estat i de la Unió Europea per destinar-hi els recursos necessaris". En els mesos vinents, l'ajuntament farà arribar una proposta a la Generalitat sobre com articular el procés per desenvolupar el futur pla integral.

"Font de la Pólvora és un barri complex que necessita la col·laboració i els recursos de totes les institucions per tal d’encarar les nombroses problemàtiques que s’hi donen", assegura l'alcalde de Girona. "El pla integral que demanem des de l'Ajuntament ha de ser un instrument clau per a una transformació total que millori el barri", hi afegeix Lluc Salellas.

Mantenir el Pont Major

D'altra banda, a la reunió també s'ha parlat del projecte 'Barris amb Futur', que posa el focus tant en la intervenció de l'administració pública com en la capacitat d'organització comunitària. El projecte parteix de la base que, si la població que viu en àrees d'atenció especial millora les seves condicions de vida allà on resideix, el fet de prosperar podria comportar mantenir-hi la residència. I d'aquesta manera, de retruc el territori milloraria globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

Aquí, l'Ajuntament de Girona ha reclamat al nou Govern que es mantingui la selecció dels barris que ja van ser seleccionats per acollir-se al projecte en l'anterior legislatura. En el cas de Girona, el barri escollit va ser el Pont Major. "L'aposta es basa en la seva sòlida xarxa comunitària, amb capacitat per innovar, per poder coproduir un projecte col·lectiu, per treballar plegats per fer avançar el barri i, de retruc, la ciutat", ha dit la tinenta d'alcaldia Núria Riquelme. "Ens preocupa que el nou Govern de la Generalitat faci marxa enrere a un acord ja pres i posi en risc el projecte; l'aposta de l’Ajuntament de Girona és ferma", ha conclòs la regidora de Serveis Socials.